[...] jeg skal lige have klarificeret lidt fakta ang. lys.
Der anbefales mange steder herinde 2-600 watt hps lamper. Jeg går ud fra at denne type lampen afgiver lys i hele det nødvendige spektrum. Men jeg tror det er noget halogen eller tilsvarende, der udvikler en forfærdelig masse varme og det vil jeg faktisk gerne undgå.
Det har intet med en glødepære at gøre (en halogenpære er en glødepære med lidt gas der øger pærens holdbarhed). Det er til dels en illusion at tro at en HPS / MH producerer forfærdeligt meget mere varme end eksempelvis lysstofrør. Forskellen er blot at arealet af lysstofrørene er så meget større og derfor virker varme udviklingen mindre.
Er det udelukkede farven på lyset der gør lyset effektivt for planter? Gælder det samme for energisparepærer? De fås i både 2700K og 6500K op til 30w (150w), fylder ikke meget og fås overalt.
En sparepære er et krøllet lysstofrør. Farvetemperaturen på pæren siger lidt om hvad type lys den udsender, men det passer sjældent specielt godt og bruges derfor mest som en generalisering. For at besvare dit spørgsmål, er det udelukkende farven (=bølgelængden) der gør lyset brugbart for planterne.
Hvad er fordelen ved Grolux og tilsvarende mærker? (ud over at de givetvis udstråler både blåt og rødt lys)
Mærker designet til plantevækst vil typisk have nogle gasser/belægninger, der gør at endnu mere af strømmen forbrugt i lyskilden bliver udsendt på fotosyntetisk aktive bølgelængder, i modsætning til almindelige lysstofrør der skal udsende et lys behageligt for det menneskelige øje.
Jeg har faktisk allerede bestilt LED - growth pærer på ebay, men for at få lumen nok skal der altså mere power på. Er det muligt at bruge disse almindelige pærer, så længe der er lumen nok?
Glem alt om lumen når du har med LED at gøre. LED'er brugt til plantevækst udsender typisk blåt og/eller rødt lys, altså bølgelængder omkring 440nm og 600-700nm. Lumen er et udtryk for hvor meget lys omkring 555nm en lyskilde udsender. Det kræver derfor ikke den store doktorgrad at se, at det er fuldstændigt håbløst at sammenligne en lumen værdi for en LED med andre lyskilder.

I praksis kan man dog gå ud fra at alt lys en LED til plantevækst udsender kan bruges til plantevækst og se helt bort fra en lumen værdi.
EDIT:
Efter at have læst titlen på din tråd nærmere, erkender jeg at det er nogle meget lange Ja'er og Nej'er, jeg kom med.