Hvis du altså vil bruge lidt tid på det, men det kommer altså også til at smage meget bedre!
Hampsmør (luxus)
Det er nemt at lave sit eget hamp smør. Her er opskriften, som er beregnet til at blive brugt, som erstatning for alm. smør.
10 g. smør pr. g. pot
Smelt smørret landsomt i en gryde. Sigt hampen omhyggeligt ned i gryden, og hold smøøret flydende i 20 min indtil smørret får en grønlig farve. Det må endelige ikke brænde på. -
Tag gryden af bluset og lad det stå og trække 1 time - Varm meget langsomt smørret op igen og hold smøret flydende i 30 minutter
Hæld gryden på skrå og pres så meget smør ud af bladmassen som muligt. Si smørret.
http://community.dcfonline.dk/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=580Hvordan tilbereder man den varme chokolade?
Vi antager, at du vil lave godt 1 liter varm chokolade. Du kan sagtens lave en anden mængde varm chokolade ved at fordoble eller halvere mængderne i opskriften.
Tag 1 liter mælk og hæld i en tykbundet gryde.
Læg 15 gram kakao stille og roligt ovenpå mælken med en ske. Rør ikke rundt, men varm langsomt op til omkring 55-60 grader.
(Mens du venter på at mælken bliver varm, kan du piske flødeskum. Behold en mindre mængde fløde, som du kan hælde i din varme chokolade.)
Når kakaoen ovenpå mælken smelter, ved du at mælken varm nok. Det er tid til at tilsætte 100 gram god mørk chokolade. Mørk chokolade 65%+ fungerer godt. Den giver en god solid chokoladesmag, samtidigt med at chokoladen bevarer sødmen. Chokoladen kan knækkes i mindre stykker før den stille og roligt sænkes ned i mælken.
Tilsæt 1 spiseskefuld sukker, gerne økologisk rørsukker.
Efter smag og behag kan du tilsætte lidt fløde til chokoladen, det giver en god konsistens og fylde i smagen.
Der røres roligt i gryden indtil chokoladen er helt smeltet, og den varme chokolade varmes op til lige under kogepunktet.
Den skal helst ikke helt op at koge, da den så nemmere vil skille og danne skind på toppen.
(Her dosere i også bare efter, hvor meget i vil have).
http://www.hvordan.dk/hvordan-laver-man-varm-chokolade