Halugenlampe skrev:
hvordan mener du at den graf understøtter din pointe? som jeg ser det, modbeviser den dit argument.
at du tillægger mig misundelse som årsag til min holdning angående flad skat, er helt ude i hampen. jeg befinder mig i den gruppe som har en indkomst under 150.000 kr. så det er sgu næppe for egen vinding at jeg har den holdning. min uddannelse sigter mod ansættelse i det offentlige, derfor kan jeg se frem til at være blandt lavtlønsgrupperne resten af mit liv. så hold op med at tillægge mig motiver.
Du forstår ikke tabellen... ok, det gi'r mig 2 valg-muligheder:
Enten ka' jeg poste et gør-nar billede af en flad-pandet tåbe der klasker sig på panden med 2 hænder, sådan som du gjorde til mig på side-1, fordi den slags jo altid fremmer forståelsen af emnet der debateres og på ingen måde er barnligt. Klap-hat!
Eller jeg ka' vælge at forsøge at forklare dig det du ikke forstår, og dermed holde mig til emnet på en mere seriøs måde.
Jeg vælger #2

Godt så. Lad os starte med lidt jørgen clevin tegner og fortæller, så vi får tingene gjort HELT klare og tydelige: Hvad viser tabellen direkte:

Jo, den viser det økonomiske forhold mellem staten, på den ene side, og arbejds-parterne, på den anden side.
http://www.skm.dk/publikationer/skat/skatau-februar2008/6230/ skrev:
Implicitte skattesatser på arbejdsindkomst i EU-landene 2004 opdelt på skatter og sociale bidrag
Den viser hvor stor afgift staten kræver af den økonomiske udveksling der finder sted mellem arbejds-parterne.
Den viser at der er 12 EU-lande hvor staten kræver MERE i afgift, af denne udveksling, end der gøres i danmark.
Det er det du ka' læse direkte af tabellen, eller grafen.
Det næste du ka' læse, direkte, er andels-forholdet mellem løn-MODTAGER og løn-UDBYDER, og her ka' du se at i danmark ligger næsten hele afgift's byrden, den afgift som altså går til staten, hos løn-MODTAGER.
Det fører os frem til en INDIREKTE information, som er den min pointe bygger på:
Nemlig at brutto-lønnen i danmark sandsynligvis er højere end i alle andre lande, på tabellen, da løn-UDBYDER delta'r i afgifts-byrden i større grad i alle de andre lande, og sandsynligvis trækker denne byrde fra løn-MODTAGER's brutto-løn som derfor bli'r mindre.
Løn-udbetaler har den mindste afgifts-byrde i danmark, og ka' dermed betale højere brutto-løn uden at ha' nedsat fortjeneste.
Nu kommer vi så til det med egalitarianismen.
Netop fordi danmark har et højere brutto-løn spænd, ka' der ikke være tale om en egalitarianisme-utopi.
Og hvorfor ikke? Fordi egalitarianisme defineres således:
google skrev:
the doctrine of the equality of mankind and the desirability of political and economic and social equality
Jo større løn-spændet er i et land, jo mindre egalitært er det.
Der hvor du går fejl i byen, er, og nu lægger jeg sikkert ord i munden på dig igen, men hvis du har et problem med det så "SHUT UP AND SQUAT", som du selv sagde til mig, når du anta'r at høj afgift/skat til staten automatisk fører til lige muligheder og økonomiske vilkår for ALLE samfundet's borgere. Men dét aspekt, altså hvad skatten/afgiften bruges til af staten, si'r tabellen intet om.
Man ka' sagten's betale 25 procent i skat, og ha' stor social lighed hvis skatte-midlerne bruges til sociale formål, eller betale 90 procent i skat, og ha' stor Ulighed hvis skatte-midlerne bruges til feks militsen eller krig istedet for sociale formål.
En høj skat/afgift/bidrag, hvad man end kalder det, sikrer ikke social lighed. For hvis det var tilfældet så ville tabellen vise 12 andre EU-lande der burde ha' større social lighed end i danmark.
Det økonomiske sikkerheds-net, for folk der IKKE har nogen løn-MODTAGELSE, er muligvis større i danmark end i de andre lande på tabellen, det ved jeg dog ikke da jeg ikke kender fordelingen i alle de nævnte lande.
Men egalitarianisme er når det folk tjener er mere ens-artet over hele linien, og her ligger danmark, når man altså ser på tabellen, sandsynligvis langt fra et decideret utopia. Og det er sådan jeg nåede frem til min konklusion. Jeg håber det er tydeligt og let at forstå nu.
Ren egalitarianisme, om det så er utopisk at tro det ka' opnås eller ej, er når folk får samme time-løn, sådan at feks en stats-minister og en sygeplejerske får det samme hver gang de bruger et døgn af deres liv på at arbejde. I danmark ska' en stats-minister kun arbejde nogle timer for at få samme løn som en sygeplejerske gør for at bruge et helt døgn af sit liv. Og et døgn er, med forbehold for eventuelle relativistiske differencer, nogenlunde 24 timer langt for begge personer.
Dermed si'r man altså, i danmark, at en stats-minister er mere værd end en sygeplejerske. Ikke en vurdering jeg deler. Mennesker er lige meget værd, hvilket er grund-ideen i ethvert civiliseret samfund på et tilstrækkeligt moderne plan.
Og så vil jeg også godt lige 'thread-bumbe' Sugarplum-fairy's spørgsmål til dig, hvis du har overset det:
Sugarplum-fairy skrev:
"at du tillægger mig misundelse som årsag til min holdning angående flad skat, er helt ude i hampen. jeg befinder mig i den gruppe som har en indkomst under 150.000 kr. så det er sgu næppe for egen vinding at jeg har den holdning. min uddannelse sigter mod ansættelse i det offentlige, derfor kan jeg se frem til at være blandt lavtlønsgrupperne resten af mit liv. så hold op med at tillægge mig motiver."
Hvis ovenstående er sandt, hvad er så din reelle holdning til fladskat vs progressiv skat?
Hvad er det, Halugenlampe, du mener er bedre ved en flad skat, hvis den medfører at du selv ska' betale 68 procent mere af DIN løn i skat? Er du bare en større moder-theresa end resten af psy-dk's medlemmer tilsammen?
At være social-minded, socialist eller kommunist eller en anden af-art, betyder ikke at man har et totalt selvopofrelses-drive hvor det KUN handler om at alle andre ska' ha' det fedt. Det handler om at ALLE, inklusive dig-selv, ska' ha' muligheden for at ha' det fedt.
Så hvis du ønsker at din egen skat ska' stige 68 procent, mens de højest-lønnede's skat ska' falde 25 procent, som skat's egen analyse af flad-skat i danmark snakker om, så er du ikke socialist, men klar til indlæggelse på en lukket afdeling.
Sku' man endelig ha' flad skat i danmark, så ville man måske ku' strikke noget brug-bart sammen ved at lægge en større byrde over på erhvervs-livet, som man jo gør i alle de andre lande (som man jo ka' se på den tabel vi snakkede om før).
For jo mere lige brutto-indtægten er, jo mindre spænd der er mellem høj og lav brutto-løn, jo mindre dramatisk vil en ens-artet skatte-sats jo også være. Jeg ved dog ikke hvordan man så ska' afregne aktie-indtægt og gevinst-indtægt og arve-indtægt og den slags, for der vil måske være nogen Uforudsete slag-sider der?