Ongbak skrev:
Her et forslag til skunk chai.. meget enkelt..
Tag skunken og varm det op sammen fedtstof. Lad det boble op et par gange og tilfør en liter vand.. Lad det stå en time ved lav varme. Efter en time (hvor man jo evt kunne ryge en pind

) skal der bare 1 til 2 liter mælk (økologisk sødmælk er helt klart at anbefale). Smæk noget kardemomme og kanel i, evt lidt vanille.. Lad det stå en times tid, rør lidt i det en gang imellem.. Og wolla.. Så er der skunkchai..
Håber i kan bruge det til noget..
Hvis det skal være rigtig godt så prøv at putte et par hele peberkorn og nogle hele nelliker i samt en god håndfuld frisk skrællet og grofthakket ingefær i også, og lad det simre med sammen med krydderierne. (Nogle tilsætter også hele anis, men det synes jeg er for meget)
Derudover vil jeg også anbefale at tilsætte en god kraftig sort the, som er lavet for sig selv. Chaien bliver nemt for bitter hvis man putter theen direkte i gryden så man ikke kan styre trækketiden. Uden the bliver smagen af chaien for "grøn" synes jeg, selvom skunk er mit ynglingstobak

Det skal drikkes sødet til med honning, brun sukker, rørsukker eller bare helt alm. sukker alt efter smag.
Derudover vil jeg sige at krydderierne og ingefæren skal puttes i gryden når man kommer vandet i, i starten, ellers når det ikke at trække ordentligt. Smagen bliver meget bedre og mere intens IMO Til gengæld behøver det så ikke at koge med mælken i, men skal bare varmes op til drikketemp. Så undgår man også skind på mælken og brændt mælk i bunden af gryden
