Hvorfor ikke bare bruge den hele rod. Jeg forsøgte mig med hel løvstikkerod og smagen var udtrukket helt efter en uge - desuden blev farven flot mørkerød. Ellers kunne du bruge en kaffekværn til at pulverisere roden.
En klar brøndums snaps ville være at foretrække. Måske ville det være en ide at smide noget stjernanis i for at mildne baldrianens smag. Hvis det altså smager som det lugter.
Fandt den her opskrift på urtegarneriets hjemmeside:
Citat:
Emne: Baldrian opskrift
Spørgsmål: Jeg har købt en baldrian krydderurt (lægeurt). Hvad en den god for, hvad kan den bruges tili madlavning hvordan tilbereder man den hvis den skal anvendes til lægeurt. Jeg kan huske den fra min
barndom som noget man fik for ondt i maven.
Svar: Den er først og fremmest et nerveberoligende og afslappende middel.
Som lægemiddel bruger som regel rødderne, men andre dele af planten kan også bruges, omend de virker knap så stærkt.
Vores foretrukne metode består i at grave rødderne op om efteråret, og overhælde dem med snaps efter de er blevet finsnittet.
denne blanding trækker ca. 7 uger (helst med daglig omrystning) i mørke. Efter filtrering tager man 1 tsk. op til 3 gange dagligt.
Man kan også lave the, men så skal rødderne sættes over i koldt vand dagen før, og dernæst opvarmes.
I madlavningen var den kendt før i tiden som salat. Efter den har blomstret om sommeren, laver den nye skud om efteråret, og det er dem man bruger.
Det smager lidt specielt.
Mvh
ash