Vi har med udgangspunkt i grundlovens principper
Vi har med udgangspunkt i grundlovens principper opbygget et sæt lov regler der sigter mod at beskytte det enkelte menneske. Enkeltpersoners, virksomheders og myndigheders magtmisbrug er herigennem søgt undgået.
Når jeg i dag tager Odense med i en overvejelse om borgernes frihedsrettigheder, er det for at sætte fokus på forhold, der kan udvikle sig på en måde der kan føre til, at borgerne i Odense i en vis udstrækning kan føle sig ufrie.
Der er fare for, Odense drug-tester patrulje, dørmænd m. m, bliver den udøvende og dømmende myndighed overfor den enkelte borger.
Dette angriber grundlovens principper, der sigter mod at beskytte det enkelte menneske. Den almindelige borger bør ikke have sådan myndighedsbeføjelse ude i det offentlige rum. Selv i et frit, rodfæstet demokrati som det danske gror der let tvangsfaktorer op. Der opstår et meningsmonopol.
Det er myndighedernes pligt på alle borgeres vegne at sikre love og regler overholdes, og at alle behandles lige for loven. Det her handler om grundlovens principper.
Om et sæt lov regler der sigter mod at beskytte det enkelte menneske, at lov og orden skal opretholdes af myndigheder og politiet i Odense, ikke af borgergrupper, eller tilfældige drug-tests.
Det handler om at forhindre et rets skred hvor målet helliger midlet, og hvor tilfældigheder er retsprincipperne.
Om at forhindre at fortidens gabestok og træ hest skal genopstår i moderne form. Det handler om mennesker der bliver narkotestet i weekenden.
Om kommunalt beredskab når unge, skyldige eller uskyldige, der bliver testet positiv og kastes ud på gaden. Det handler om, hvordan det føles når det rammer den unge, familien, og hans arbejdsplads.
Om 250 lovlige stoffer der på nuværende tidspunkt gør drug-testen positiv på et forkert grundlag - deriblandt Vick næsespray.
Om brugen af en kampagne der stirrer sig blind på symptomerne, selve stofbruget, og ikke retter opmærksomheden mod det, der er årsagerne til symptomerne.
M.v.h
ENCOD MEMBER
Michael Benneke
Benneke.dk, Sonderborg, Denmark
[http://www.benneke.dk/]
Complete site from one of Denmarks brave local politicians, in favour of drug policy reform
EUROPEAN NGO COUNCIL ON DRUG POLICY
Lange Lozanastraat 14
2018 Antwerpen
Belgium
Tel. 00 32 (0)3 237 7436
Fax. 00 32 (0)3 237 0225
E-mail:encod@glo.be
Website:
http://www.encod.orgKnowledge is power
Be responsible and...
...if you do drugs, don't let drugs do you
Ps Prøv Tyskland om de her fejl på test
Om hurtig-tests til narkotiske stoffer
Sundhedsstyrelsen har fået resultatet fra en undersøgelse af forskellige testmetoder, der kan anvendes hvis man ønsker at fastslå, om en person har taget narkotiske stoffer. Der er tale om såkaldte 'hurtig-tests', som kan anvendes i urin og enkelte også i sved og spyt.
To af de analyserede hurtig-tests (Drugwipe og RapiScan) kan anvendes i hhv. sved og spyt. Disse tests kan checke for fire typer af illegale stoffer: Opiater (heroin og morfin), kokain, amfetamin (speed) og ecstasy, samt cannabis (hash og marihuana). RapiScan testen kræver dog et apparatur til 18.000 kr., hvis man skal kunne skelne mellem stofferne. Drugwipe-testen kræver, at man benytter en ny test for hver type stof, man ønsker at teste for. På nuværende tidspunkt er dokumentationen for disse to tests mangelfuld og det er ikke muligt at vurdere de usikre testresultater yderligere.
Anbefaling
Sundhedsstyrelsen anbefaler generelt, at hurtig-tests anvendes med forsigtighed og kun af uddannet personale, der kan vurdere resultatet i forhold til risikoen for falsk positive eller falsk negative resultater. I nogle tilfælde vil en hurtigtest nemlig ikke reagere, selvom en person faktisk har indtaget narkotika (falsk negativ), i andre tilfælde får man et positivt testresultat fra en person, som ikke har indtaget narkotika (falsk positiv). Det sidste kan blandt andet forekomme, fordi hurtigtestene kan reagere på personer, der har indtaget visse hovedpinetabletter som om de havde taget heroin, mens brugere af visse næsedråber får positivt test-resultat for ecstasy. Testene skelner altså ikke mellem lovlige lægemidler og illegale stoffer. Endelig har amfetamin og ecstasy vist sig at være de vanskeligste stoffer at bedømme ud fra testresultaterne.
Sundhedsstyrelsen finder, at hurtig-test kun bør anvendes, når uddannet personale skønner, at det er nødvendigt. Det kan eksempelvis være ved forgiftninger eller ved politiets færdselskontrol, hvor et positivt testresultat kan følges op af en traditionel urin eller blodprøve.
Sundhedsstyrelsen vil fortsat følge udviklingen af hurtig-tests.
http://www.sundhedsstyrelsen.dk/Borgeri ... px?lang=da