Det absinthe jeg har fundet på markedet i Danmak og på diverse butikker på nettet indeholder langt mindre thujon, end den oprindelige drik gjorde.
Har ofte diskuteret med en ven om vi skulle tilsætte ekstrakt af malurt til absinthen, men tror vi begge er enige om, at kvaliteten af absinthen må være vigtigere end effekten af thujon (med det mener jeg, at malurt ville give en forfærdelig smag til drikken).
Dog har jeg fundet forskellige opskrifter på nettet til, hvodan man selv kan lave det, uden at destillere bryggen helt fra bunden, men jeg tvivler lidt på kvaliteten af resultatet.
Derfor kunne jeg godt tænke mig at høre jeres mening om det.
Citat:
1 pint vodka
2 tsp crumbled wormwood (dried)
2 tsp anise seed
1/2 tsp fennel seed
4 cardamom pods
1 tsp majoram
1/2 tsp ground coriander
2 tsp chopped angelica root
1- 2/3 cups sugar syrup
Place vodka in a large jar with tight-fitting lid. Add wormwood and shake well. Steep for 48 hours and strain out. Crush seeds and pods in mortar. Add them and all remaining spices to vodka and steep in a warm place 1 week. Filter and sweeten. (The sugar syrup mentioned above is your standard simple syrup.)