Hej folkens. Beklager hvis dette ikke er det rette sub-forum - flyt endelig hvis det er:
For en del år siden lavede en ven og jeg en hash-wok-ret (klassisk rød karry-ret med kokosmælk, kylling, ris og diverse grøntsager og så nogle gram klump). Det smagte kanon, vi oplevede at blive skæve nærmest øjeblikkeligt - men det kan også være det var ren excitement over at have lavet mad, ikke bare kage, med hash - og vi var stadig skæve, da vi vågnede morgenen efter (mindre hensigtsmæssigt, men det går nok).
Vi talte om at (forsøge at) gentage successen, men nu med følgende ide:
Vi laver en helt normal karry-wok. Ved siden at laver vi så et mix bestående af primært kokosmælk, hash og så lidt rød karry/sambal öelek e.l. Ideen er så, at man kan hælde denne "hash-sauce" over resten af retten, når man har øst den op på sin tallerken frem for at blande hele skidtet, så man ikke står med en hel gryderet, som der er hash i, hvis nu man fx senere på aftenen eller dagene efter bare skulle blive sulten uden at have lyst til at blive skæv(ere).
Spørgsmål:1) Tror I det vil virke godt ikke at koge hashen sammen med hele retten, men i stedet bare "hælde ud over" til sidst og så fx røre rundt med sin ske? Har nogen erfaringer med dette?
2) Egner kokosmælk sig godt som opblandingsmiddel til hashen, eller vil man også skulle bruge smør/kokosolie/andet (mener vi også brugte dette sidst)? Det skulle jo gerne smage sådan nogenlunde balanceret, og det der med bare at hælde smørsauce ud over sin i forvejen ret greasy karry-ret lyder ikke vildt tiltalende i min verden.
3) Når man har lavet sin "hash-sauce", hvor længe vil den da kunne holde sig (på køl)? Og vil man kunne fryse den ned og tø den op igen ved en senere lejlighed, hvor man gerne vil lave "hash-wok" igen, fx et par måneder efter?
Mange tak på forhånd
Mvh grahamski