Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 23 okt 2021 22:55


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 11 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 10 nov 2019 14:12 
Online
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 603
Hejsa derude!

Jeg har fornøjelsen af at indbyde jer til vores nyligt opstartede Kava-klub som er et initiativ i Kbh. med det det mål at mødes et par gange om måneden, for slappe af, og slippe hverdagens stres, med en god gang Kava Kava.

Kava også kaldet Piper Methysticum (Intoxicating Pepper) er en plante fra det sydlige stillehav hvor den bruges ceremonielt til forsamlinger og nydes rekreationelt og har en høj status blandt øboerne som mange gange drikker den dagligt på Kavabarer også kaldet Nakamals.

Kava virker ved at aktivere Gaba-receptorerne i hjernen ligesom alkohol og benzodiazapiner, bare uden tolerancebygning og tømmermænd, hvilket blandt andet har medvirket til dens popularitet og kavabarer er begyndt at poppe op i de fleste store byer i USA, Australien og New Zealand.

Nogle strains af Kava kan være mentalt stimulerende, nogle giver en stor eufori, hvor andre kan være yderst afslappende og gode til søvn, hvilket gør at de fleste kavabarer serverer flere slags Kava såvel som frugt eller chasers til at skylde dem ned da smagen nogle gange kan være en smule for "jordagtig" til nogles smag.

Fordi Kava har en omvendt tolerancebygning hvilket vil sige at jo oftere du drikker Kava jo mindre skal der til, er den utroligt interessant for medicinalindustrien som normalt døjer med benzoers slemme abstinenser som endda kan være dødelige.

Samtidigt er effekten proportionel ala alkohol hvilket vil sige at man både kan få sig en ordenlig skid på, men også bare drikke en enkelt shell (portion) og mærke hvordan man slapper mere af i kroppen eller for at nedsætte angst eller spændinger.

Effekten kan være forskellig alt efter strain, men er typisk afslappende, euforisk, beroligende, samt smertelindrende og nogle sammenligner det med en mild joint uden det mentale aspekt, eller et par glas rødvin eller en benzodiazepin. Det som kan siges at være anderledes ved Kava er at det ikke påvirker sindet på samme vis men at man stadig bevarer overblikket og ens sunde fornuft.

Der var i 90'erne et stort hys grundet Kinesiske ekstrakter og skruppeløse firmaer som solgte Kava lavet på stængler og blade, og nogle mennesker fik desværre leverskader hvilket gjorde at populariteten faldt igen, men den er nu på vej frem endnu en gang. Læs evt. i wikien linket til i bunden for yderligere info.

Kava er selvfølgelig lovligt at indtage og besidde i Danmark men må ikke markedsføres som kosttilskud eller sælges over disken (endnu)

Vi mødes stedet i en forening eller en klub hvor man frit kan være samles og nyde en anderledes måde at være sammen på.

Noget af det vi også arbejder for er at forsøge at facilitere et skift i alkoholkulturen og vi tror på at ingen klarer sig på kærlighed og kildevand men at vi stadig har brug for noget til at slappe af med samt socialisere over.

Indtil vi får syntetisk alkohol (alcarelle) hvilket faktisk er lige på trapperne, er Kava en fantastisk mulighed for en bæredygtig brandert og det vil vi gerne hjælpe med at sprede og dele med jer!

Vi mødes et par gange om måneden alt efter hvad der er behov for og der er selvfølgelig plads til alt fra dem som bare er nysgerrige og gerne vil prøve noget nyt og spændende og dem som måske har slåsset med alkohol eller andet misbrug og ønsker at prøve Kava og lidt fællesskab som substitut.

Nogle aftener vil have temaer med alt fra bring a story/joke, lav din egen kokosnøds-drikkekop, Kava-pong med priser, og andre gange vil vi bare mødes og hygge os i fællesskab over hvad som vi nu bringer med til mødet med hinanden.

Vi oplever ofte at stemningen hurtigt bliver yderst åben og afslappet og man mærker nemt at den måde alkohol normalt påvirker sindet, ikke er der, selvom roen er til stede så man netop giver mere slip på ens begrænsninger, i gør det i fællesskab på en mere bevidst måde.

Vi hjælper selvfølgelig også hjertens gerne med råd til anskaffelse til eget forbrug såvel som med kreative ideer til indtagelse.

Ellers er der bare at sige BULA! som betyder skål på Fijiansk og velkommen i klubben!

Vi har en facebookgruppe (https://www.facebook.com/groups/2523066024451407/) hvor arrangementer deles og er man foruden facebook kan man bare sende mig sin mail så sørger jeg for at dele invitationer der også.

Yderligere læsning:
https://www.reddit.com/r/Kava/wiki/index

"Up until fairly recently kava preparation in many cultures was a painstaking task which involved having female virgins chew the very tough fresh kava root into a pulp, spit it onto a leaf, and finally strain water through the pulp to make the beverage. This process was a reason for many tribal girls to quickly find a husband before their teeth wore down to nubs from the constant kava mastication."

Billede

Mænd i traditionel beklædning som forbereder Kavaen

Billede
image storage

Bladene fra Piper Methysticum (Kava)

Billede

Rødderne fra planten samlet i bundter

Billede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 12 jan 2020 02:31 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 feb 2008 20:46
Indlæg: 615
Geografisk sted: København
Spændende! Er selv medlem af /r/kava. Hvilken mail skal man skrives til hvis man er interesseret i jeres arrangementer? Jeg ønsker ikke at være med i en facebook gruppe (med mindre at det kan gøres anonymt..?) da jeg allerede har formået at skabe et skævt nok billed af mig selv derinde.

_________________
Moralpolitik er klasseundertrykkelse!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13 jan 2020 16:24 
Online
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 603
Du skal være så velkommen, men prøvede lige at gøre gruppen hemmelig men eftersom der kun er to settings privat og offentlig lykkes det tydeligvis ikke.

Ved dog ikke om den dukker op public på dine grupper men alt som deles derinde kommer ingen steder eller deles på din væg eller lign.

Men er dine fb-bekendte nysgerrige lurendrejere og andet skidtfolk kan jeg sagtens sende dig en Email eller en SMS når vi holder sammenkomster også skulle det være.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13 jan 2020 20:00 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2003 01:01
Indlæg: 3865
Geografisk sted: .....
Desværre er jeg langt fra KBH, ellers var jeg meget interesseret - nyder regelmæssigt kava, det er sgu en skønno substans!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 14 jan 2020 01:23 
Online
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 603
Er du en dag i nabolaget så sig endelig til, hvis ikke der er en café så er du også velkommen til at kigge forbi til en kop!

Er også helt vild med effekten af Kava og er særligt imponeret over forskellen på de forskellige strains samt det fact at jeg INTET mærker efter en eksempelvis en svær binge hvor havde det været alkohol eller benzoer var man døden nær af delir og abstinenser. Ikke at jeg drikker Kava dagligt eller i overflod men har prøvet i perioder at drikke store mængder og mærkede intet dag jeg stoppede igen hvilket er spøjst når man tænker på at de reelt rammer GABA-A receptorerne og burde have en mætningseffekt i teorien.

EDIT: Sundhedsstyrelsen lavede for nogle år siden en redegørelse og test hvor de købte ekstrakter lavet med tvivlsomme metoder og redegjorde at det ikke var sikkert hvilket de stadig holder stædigt på selvom der er lavet massere af studier på alm. præparation som ikke viser samme skader.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21 feb 2020 02:09 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: 30 sep 2003 01:01
Indlæg: 3460
Geografisk sted: Nord for københavn
Fantastisk initiativ! Jeg vil meget gerne deltage en dag og prøve drikken :cheers:
Jeg finder jer på facebook!
Her er en sød lille artikel om drikken: https://videnskab.dk/krop-sundhed/still ... depression

_________________
Carpe Diem ~ Memento Mori
Mere rugbrød - mindre LSD! - Velmendende råd til psykedelisk ekstremsportspiller


Top
 Profil  
 
Indlæg: 21 feb 2020 14:05 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 feb 2008 20:46
Indlæg: 615
Geografisk sted: København
Nafets, det må du meget gerne! Jeg sender dig lige en PB med mit nummer :)

_________________
Moralpolitik er klasseundertrykkelse!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23 feb 2020 18:09 
Online
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 603
I skal være så velkomne, har også added jer på Facebook!

Min indbakke driller lidt og står som er der 2 ulæste beskeder konstant så har ikke fået noget info på dig endnu Lille Rødhætte


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23 feb 2020 18:38 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 jun 2009 11:55
Indlæg: 2266
Geografisk sted: Casa Tranquila
Nafets skrev:
I skal være så velkomne, har også added jer på Facebook!

Min indbakke driller lidt og står som er der 2 ulæste beskeder konstant så har ikke fået noget info på dig endnu Lille Rødhætte


Tror måske du skal slette gamle beskeder? PB systemet her på siden giver kun mulighed for et vidst antal lagrede beskeder.

_________________
«Jeg tror, det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, noget, der befrugter vores fantasi, som nærer tanken, og som kan gøre vores verden større.
Det er slet ikke så unyttigt endda.»
HKH Margrethe ll af Danmark


Top
 Profil  
 
Indlæg: 23 feb 2020 19:34 
Online
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 603
Du havde fuldstændigt ret Hector Salamanca... Tusind tak for hjælpen!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 28 mar 2021 02:06 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 28 mar 2021 01:08
Indlæg: 2
Gammelt opslag men fandt gruppen på fb.
Interessant....
Håber invite her er gældende endnu hele.
Tak.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 11 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team