Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 01 jul 2022 15:15


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 28 jul 2010 02:18 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 18 jul 2000 01:01
Indlæg: 2998
Geografisk sted: On a placid island of ignorance amidst the black seas of infinity
Idag, 28. 07. 2010, er det 10 år siden Psychedelia startede – i hvert fald på adressen http://www.psychedelia.dk. Et lille års tid i forvejen havde boardet eksisteret under navnet ”De Danske Ethnobotanikere” på en gratis adresse. Stiftet af Truckermuffin, Loonie og Darkraver (AKA Dopestar AKA Prometheus).

Det startede meget småt og intimt, som en lille anonym hyggeklub for folk der interesserede sig for psykoaktive planter og svampe. Fokus var den gang ikke så meget på at informere offentligheden om sikker brug af psykoaktiver men mere blot at udveksle erfaringer med ligesindede – og de fleste på siden var ret grønne den gang. Relativt længe var vi under 100 medlemmer, men efterhånden kom der flere medlemmer, og det blev vurderet at det var gavnligt at udvide siden til også at inkludere subfora for bl.a. syntetiske stoffer. Det blev også accepteret at folk diskuterede stimulanser og depressanter, istedet for blot psykedeliske stoffer.

Som siden voksede, tog vi begrebet ”harm reduction” til os som en grundpille i filosofien. Hvis det er et sted hvor folk kommer udefra for at indhente viden om potentielt meget farlige områder, er det vores pligt at sørge for at gøre hvad vi kan for at ingen kommer til skade. Samtidig er det vores overbevisning at skræmmekampagner ikke gør fra eller til, og at informationen skal være så reél som overhovedet muligt. Det er en vanskelig balancegang når man ikke vil reklamere for stofferne, ikke afskrække folk på et falsk grundlag og så vidt muligt give så balanceret, velbegrundet og objektivt billede som muligt på hvert emne.

Væksten på Psychedelia har kontinuerligt været fascinerende. I januar 2009 havde vi 22.000 unikke besøg, som var den hidtidige rekord. I sidste måned havde vi 38.000. Medlemstallet er steget... 334 medlemmer i juni 2001 => 1.544 medlemmer i juni 2005 => 5.486 medlemmer i juni 2008 – og nu ifølge tælleren til over 9.400 medlemmer. Mange af disse er naturligvis ikke aktive brugere – men det er alligevel mange som har taget sig det besvær at oprette en konto.

Eftersom siden voksede blev det også mere nødvendigt at etablere faste, kvalificerede moderatorer i de forskellige fora, have mere hårdt definerede regler samt sørge for konsekvent handling ved regelbrud. Vi vil ikke have ry for at være et sted folk kan anvende til på nogen måde at fremskaffe stoffer, men gør hvad vi kan for at være så ren en informationskilde som muligt. Medlemmerne kan måske undre sig over at det er nødvendigt med så skrappe regler, men hvis man ser tingene i det store perspektiv er det essentielt for så stort og kontroversielt et forum at have meget konkrete etablerede regler. Vi forsøger at undgå enhver form for censur, men brud på reglerne ekspederes prompte.

Der har været både et ganske naturligt og et mindre naturligt frafald blandt medlemmerne over årene. Jeg tror det er sjældent at folk følger et internetforum i 10 år, og alligevel har vi stadig enkelte originale medlemmer tilbage fra da siden startede. Mange har helt naturligt rykket deres interesser til andre områder. Andre er faldet fra på grund af mere ubehagelige omstændigheder. Det er ingen hemmelighed at der har været et antal dødsfald blandt medlemmer af Psychedelia over årene, primært på grund af overdosis – og det tjener kun til at understrege at ingen nogensinde er sikker, uanset hvor meget de ved. Hvis man slækker på god praksis angående omgang med rusmidler, er man præcis lige så udsat som alle andre uanset vidensniveau.

Psychedelia har været igennem mediernes vridemaskine en del gange efterhånden. Vi er i Urban blevet udråbt til ”Den Hemmelige Narkologe”, vi er så sent som i marts 2010 blevet bragt op i Folketinget af Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti fordi de ønsker at lukke siden og meget, meget mere. Efter min mening lysner det dog lidt op blandt både eksperterne og den offentlige mening med hensyn til holdning til siden. Det ser jeg ikke så meget som en konsekvens af at vi har solgt ud, som at stofpolitikken gennem de sidste 10 år er blevet mere nuanceret end den var tidligere. ”Just say no” er dødt. ”Be informed - then choose” er en filosofi som moderne mennesker kan leve med.

Tak til alle aktive på siden – admins gennem tiden, webmasters, moderatorer, bidragere til wiki’en, sponsorer, trofaste brugere og de som bare er stoppet forbi kort. Vi håber fortsat at siden vil være en kilde til information, og at alle vil gøre en indsats for at holde niveauet højt.

Kærlig hilsen, og tak indtil videre,
Prometheus og holdet bag psychedelia.dk

Diskuter fødselsdagen her [Diskuter] Psychedelia.dk - 10 år idag!
Bevis på domænets oprettelses tidspunkt. https://www.dk-hostmaster.dk/index.php? ... bmit=S%F8g


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team