Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 29 sep 2022 15:43


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 05 aug 2018 09:13 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 18 mar 2014 21:14
Indlæg: 2516
https://politiken.dk/indland/art6649728 ... l-cannabis

"International messe messe i København skal udbrede kendskabet til cannabis
I næste måned åbner NorthGrow Expo i Bella Center, hvor der vil blive diskuteret hashdyrkning, rygerkultur og medicinsk cannabis. Arrangøren mener, at med indførelsen af forsøgsordningen om lægeordineret cannabis er vejen banet for fri hash i Danmark inden for få år.
På en bænk på gangen uden for konferencelokalet er en agent fra firmaet Paradise Seedsi Amsterdam fordybet i samtale med en kollega fra PharmaHemp, en cannabisolie-producent fra Slovenien. Inde i selve messeområdet har repræsentanter for Black Leaf, der laver rullepapir i Tyskland, slået sig sammen med canadiske kollegaer i en lidt støjende præsentation.

Den bliver blandt andet overværet af en cannabislobbyist fra Landbrug & Fødevarer, et par lokalpolitikere fra Frederikshavn og Københavns overborgmester, Frank Jensen. Sammen er de fire på vej til en paneldebat, der afholdes af en af messens hovedsponsorer i PharmaHemp Conference Hall.

ANNONCE


Vis mere
I et andet konferencerum er den amerikanske farmer Frenchy Cannoli i færd med at fortælle om, hvordan han fremstiller hash hjemme i staterne. Hos nogle fynske stadeholdere er der en publikumskonkurrence i gang. Firmaet fra Fyn har en håndfuld af deres bonger, der efter sigende skulle være blandt de bedste i Danmark, på spil. Fra højttalerne vælter et syret rocknummer fra 1960’erne ud. »Hey, sig mig, er det ikke den fra ’Easy Rider’?: Don’t bogart that joint, my friend/ Pass it over to me./ Roll another one/ Just like the other one./ This one’s burnt to the end/ Come on and be a friend ...«.

Et par gutter fra et norsk firma, der producerer vindmøllevinger af hamp, er ved at aftale, hvornår de kan mødes over en ryger på hotellet inde i byen.

Scenariet forekommer ganske vist noget stenet. Men selvom hash stadig er et ulovligt stof i Danmark, vil scener, der til forveksling minder om disse, udspille sig i København om ganske få uger, når NorthGrow Expo, Nordens første cannabismesse, løber af stablen i Bella Center i Ørestad. Den længe planlagte messe kommer til at foregå i dagene fra 7. til og med 9. september.

»Den offentlige del af messen kommer til at brede sig over 5-6.000 kvadratmeter med stande, udstillinger, foredrags- og møderum. Det største mødelokale vil have plads til 280 deltagere fra virksomheder tilknyttet cannabis- og hampeindustrien i Danmark og resten af Europa. Virksomheder, der laver rullepapir, bonger, hampetøj, kosmetik, hudpleje, plastik, fødevarer, øl og gin, hampeblomster et cetera«, fortæller en af arrangørerne, Cutter Merhi, og fortsætter med at rulle den røde løber ud for sit arrangement:

»Cannabisproducenter fra Danmark og udlandet vil også være repræsenteret. De vil så, til forskel fra de fleste andre, ikke have deres produkter med. Det er nemlig ulovligt. Men de vil fortælle om deres arbejde inden for medicinsk cannabis, om hvordan de arbejder og hvorfor, og hvad fremtidsperspektiverne er for cannabisproduktion i Danmark«, siger Merhi.


Vis mere
Ulovlig coffeeshop
Den hurtigsnakkende 35-årige københavner har igennem en årrække stået bag en lang række forskellige initiativer til at etablere mere liberale vilkår omkring hash og pot i Danmark. Han har blandt andet solgt cannabis online, og for nogle år siden etablerede han en coffeeshop med hashsalg efter hollandsk forbillede i en nedlagt butik i det indre København. Det var selvfølgelig ulovligt, så Cutter Merhi måtte betale nogle klækkelige bøder indimellem.

Han indledte selv sit forhold til cannabis, da han i 1990’erne blev en del af den del af hiphopkulturen, der med udgangspunkt i Christiania og Islands Brygge flirtede med reggae og dancehallmusikken fra Jamaica. I forhold til de fleste andre hashrygere kom Cutter selv relativt sent i gang med at ryge. Men de seneste 10-15 år er der næppe gået en dag, uden at han har fyret op for den fede i en eller anden form.

Messen er ikke en politisk manifestation for at få fri hash i Danmark. Det vigtigste formål for os som arrangører, og også for mange af de deltagende, er at give folk mulighed for at få et indblik i, hvad der foregår i de miljøer, der beskæftiger sig med cannabis og beslægtede stoffer, ikke bare herhjemme, men også internationalt

Cutter Merhi, medarrangør af NorthGrow Expo

Men messen, understreger han, er andet og mere end en manifestation af opbakning til legalisering af cannabis. Cutter Merhi betegner selv NorthGrow Expo som et nødvendigt skridt for styrkelse af dansk cannabiskultur og -industri. Selv om hash og beslægtede stoffer er forbudt i Danmark, er der opstået en fuldt lovlig og særdeles levedygtig industri og kultur omkring det euforiserende stof her i landet.

Instrumenter, maskiner, piber, chillummer, bonger, bøger, tøj, vandpiber og andre ting og sager, der knytter sig til cannabis, har i mange år været i fri handel i Danmark. Med den 4-årige forsøgsordning om medicinsk udskrivning af cannabis, der blev vedtaget i Folketinget sidste år og har været gældende siden 1. januar, er hash i sig selv også blevet en lille smule frigivet i Danmark. Med forsøgsordningen fulgte etableringen af en pulje på 22 millioner kroner, igennem hvilken læger kan ordinere medicinsk cannabis mod en række specifikke lidelser: til sklerosepatienter, rygmarvsskadede, folk i behandling med kemoterapi og smertepatienter. Med forsøgsordningen er der åbnet for lovlig udvikling og udveksling af mange flere produkter med tilknytning til cannabis. Det var forsøgsordningen, der gav det sidste skub i retning af at etablere en større begivenhed for den nye industri, fortæller Cutter Merhi:


»Formålet med messen er at udbrede kendskabet til cannabis og hamp i Danmark. Det er ganske enkelt vores hensigt at oplyse danskerne, at udvide befolkningens og politikernes viden om, hvad der foregår i Cannabisindustrien«, siger Cutter Mehri, som er medarrangør af hashmessen i Bella Center.
Foto: Louise Herrche Serup
»Formålet med messen er at udbrede kendskabet til cannabis og hamp i Danmark. Det er ganske enkelt vores hensigt at oplyse danskerne, at udvide befolkningens og politikernes viden om, hvad der foregår i Cannabisindustrien«, siger Cutter Mehri, som er medarrangør af hashmessen i Bella Center. Foto: Louise Herrche Serup

»Formålet med messen er at udbrede kendskabet til cannabis og hamp i Danmark. Det er ganske enkelt vores hensigt at oplyse danskerne, at udvide befolkningens og politikernes viden om, hvad der foregår i cannabisindustrien. Det gør vi naturligvis i håb om, at det kan medvirke til at få tingene til at rykke«.

Indblik i cannabismiljøer
»Men messen er ikke en politisk manifestation for at få fri hash i Danmark. Det vigtigste formål for os som arrangører, og også for mange af de deltagende, er at give folk mulighed for at få et indblik i, hvad der foregår i de miljøer, der beskæftiger sig med cannabis og beslægtede stoffer, ikke bare herhjemme, men også internationalt. Messen skal facilitere muligheder for, at særligt interesserede borgere, politikere og embedsmænd kan mødes og udveksle viden om emnet, uafhængigt af om de selv er for eller imod legalisering af hash«.

»Ligesom enhver anden handelsmesse bliver NorthGrow Expo et forum, hvor branchefolk mødes, producenter kan finde nye kunder, og forskellige interessenter i markedet kan danne netværk«, siger Cutter Merhi og understreger, at messen under ingen omstændigheder kommer til at facilitere ulovligheder. Rygning og besiddelse af cannabis vil være lige så ulovligt på messen som alle andre steder i landet. Loven gælder overalt og er lige for alle. Næsten, for nu findes der jo de 17 virksomheder i Danmark, der i forbindelse med forsøgsordningen har tilladelse til at dyrke, besidde, forarbejde og handle med cannabis. Mange af disse virksomheder vil naturligvis være til stede på messen i Bella Center. Ligesom internationale virksomheder, der arbejder med gødning, frø og fremstilling af cannabisolie.
De mange fine ord til trods lyder meget af det stadig som lidt af en skæv happening. Men på Bella Center imødeser man cannabismessen med stoisk ro og planlægger at lægge lokaler og udstyr til messen med nogenlunde samme beredskab, personale og forberedelsesgrad som ved en enhver anden af de mange handelsmesser, centret lægger lokaler til.

»Bella Center Copenhagens rolle i forhold til NorthGrow Expo er, at vi betragter firmaet som enhver anden kunde. Emnet medicinsk cannabis og udviklingen inden for cannabisindustrien er et højaktuelt anliggende som så mange andre. Således er NorthGrow underlagt akkurat de samme gældende regler og love, som alle andre udstillere her på matriklen. Så længe disse overholdes, er de velkomne til at afholde arrangementet hos os i år«, siger Malina Lebrecht Hye, som er udstillingsdirektør på Bella Center Copenhagen.

For seriøs til happenings
Cutter Merhi fortæller: »Vi arbejdede i udgangspunktet med en idé om at arrangere og anmelde politiske demonstrationer for fri cannabis i messedagene lige uden for Bella Center på offentlige arealer. På den måde tænkte vi, at vi kunne udnytte den praksis, politiet har haft ved skiftende fri hash-demonstrationer og marcher gennem de seneste mange år: at man fra politiets side anså hashrygning som en del af den politiske ytring imod forbuddet, når det foregik i forbindelse med demonstrationerne«.

»Det førte til nogle komiske situationer, hvor folk, der var med i demoerne, kunne gå på gaden og ryge tjald og pot, samtidig med at andre, der sad og røg i en port eller en baggård på ruten, fik konfiskeret deres stoffer og forelagt bødeforlæg af politiet«.

I dag anser Merhi messen for at være alt for seriøs og væsentlig til at skulle eksponere den slags ytringer og happenings.

»Det ville simpelthen virke for søgt, hvis vi arrangerede fri hash-demonstrationer på en øde vej eller p-plads i Ørestad, så det gør vi ikke. Hverken Bella Center eller vi vil lægge op til, at man bruger cannabis på messen eller på udenomsarealerne. Men i sagens natur kan vi jo ikke blande os i, om folk ryger, eller hvor de gør det. Det er en politiopgave, fordi det er ulovligt«, siger messearrangøren med et skævt smil.

Politiet kan vel lukke messen, hvis de synes, der bliver røget for meget hash?

»Nej, det tror jeg ikke. Politiet kan udskrive bøder til hver enkelt, der ryger. De vil have ret til at visitere folk og den slags. Men jeg tror heller ikke, at det vil være i nogens interesse at lukke messen af den grund«.


Annonce

MEST LÆSTE
Fotograf: »Det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har set ... da jeg først begyndte at se det«
Venezuelas præsident overlever attentatforsøg med droner
To hjerter: Justin Timberlake gav en gabende kedelig koncert med besynderlige afbrydelserAnnonce

Artiklen fortsætter efter annoncen


Annonce

Cutter Merhi har i årenes løb været med til at arrangere masser af demoer og aktioner for legalisering af cannabis. Men i dag, ikke mindst med indførelsen af forsøgsordningen med medicinsk cannabis, mener han, at tiden er løbet fra de klassiske fri hash-kampagner:

»Situationen har været fastlåst i årevis. Der er et stort flertal i befolkningen for frigivelse af cannabis, mens der sidder et stort flertal af modstandere i Folketinget. Legaliseringsorganisationerne, fri hash-bevægelserne i Danmark, er ikke særlig seriøse for tiden. De virker ret inaktive. Vi har spurgt flere af dem, om de ville være med på messen. Men vi har ikke fået noget svar«.

Tossetobak til hele Danmark
Cutter Merhi mener, at det vil være helt andre argumenter end dem, der hidtil er blevet taget i anvendelse af legaliseringstilhængere, som i den sidste ende vil gøre cannabis lovligt i Danmark.

»Med forsøgsordningen har man åbnet døren, selv om det kun er på klem, for medicinsk cannabis. Det vil i løbet af en kort årrække bane vejen for legalisering af hash i Danmark. Den bevægelse er i gang nu. De virksomheder, der nu har fået tilladelse til at produce hash i Danmark, vil, det er jo virksomheders natur, hellere end gerne producere endnu mere tjald og sælge det til enhver dansker, der ryger hash, i stedet for blot til de syge. Forsøgsordningen har pålagt Lægemiddelstyrelsen at gøre cannabis til en medicin. Som en direkte følge deraf har Landbrug & Fødevarer presset regeringen til, at den lovlige cannabis skal produceres i Danmark. Cannabisproducenterne har dannet netværk på landsplan. Sammen med foretagender som Gartnerirådgivningen og Landbrug & Fødevarer er de nu ved at skabe en lobbyorganisation, der i de kommende år vil presse så meget af produktionen af lovlig cannabis som muligt over på danske hænder. Hvorfor skulle vi også importere fra Tyskland eller USA, når vi lige så godt kan dyrke hashen her i Danmark? De er måske allerede nu i stand til at producere, hvad vi skal bruge her i landet af medicinsk cannabis. Samtidig står de på spring til at producere tossetobak til hele Danmark«.

»En form for selvmedicinering«
Man skelner i den generelle debat imellem medicinsk og rekreativ brug af hash. Ifølge Merhi er forskellene på de to måder at anvende hash på ved at blive udvisket i disse år:

»Da jeg selv begyndte at ryge hash, det er knap 15 år siden, var det, fordi det var sjovt. Jeg røg, fordi jeg gerne ville stene, være skæv og slappe af. Ligesom man slapper af med en bajer eller en whisky. I dag er den mest gængse forklaring blandt hashbrugere faktisk medicinsk. De fleste voksne hashbrugere siger til hinanden og sig selv: »Jeg ryger, fordi jeg har ondt i ryggen, fordi det hjælper mig til at sove, eller fordi jeg har adhd. Man kan sige, at al cannabisbrug i dag i en eller anden forstand er medicinsk. Ham, der ryger en fed for tankeflugtens skyld, han gør det, fordi han har brug for det, rent psykisk. Nogle mennesker er stressede, andre har gigt. Uanset om man er bevidst om det eller ej, er der tale om en form for selvmedicinering«.

Naturligvis findes der stadig romantiske forestillinger om at få en dybere indsigt, være kreative, om, at hashrygning hjælper rygeren til at kunne koncentrere sig, erkender Merhi. Men han betragter det samtidig som sociologisk og psykologisk begrundede argumenter, der ændrer sig fra den ene aldersgruppe til den anden og fra det det ene miljø til det andet.

Vejen til legalisering
»Aldersmæssigt, socialt og kulturelt er der forskellige forklaringer på, at man ryger den fede. Det er klart, at en anerkendt midaldrende forfatter hellere vil sige, at hash hjælper ham med at få ideer, end at han ryger tjald, fordi han elsker at sidde og stene og lade tankerne fare. Det kan man sige, hvis man er 17 år. Mens en ældre dame jo heller aldrig vil sige, at hun ryger, fordi hun elsker at flippe ud og kokse. For hende er det mere legitimt at gøre opmærksom på, at det hjælper på hendes gigt«.

Det seneste tiår er der indført stadig flere forbud i Danmark, tag bare rygerloven, knivloven og den helt aktuelle burkalov. Er det ikke lidt naivt, når du siger, at legaliseringen af hash er lige om hjørnet? Det herskende politiske klima er mere til adfærdsregulerende for- og påbud end til at sætte noget som helst fri?

»Legalisering af cannabis er i de fleste lande og i de amerikanske stater begyndt med eksperimenter med medicinsk cannabis. Når medicinsk cannabis bliver legalt i et samfund, begynder industrien at presse på for at komme til at lave mere, patienterne begynder at presse deres læger for at få tilladelse til at bruge det til de forskellige dårligdomme, de har. Læger i de områder, hvor hash er legalt, er begyndt at lægge pres på myndighederne og politikerne for at få tilladelse til at udskrive medicinsk cannabis som middel mod et stadig stigende antal sygdomme og skavanker, og så begynder tingene at rykke sig, og grænserne flyder ud«.

»Allerede nu kan du jo begynde at manipulere dig frem til at anskaffe lovlig hash i Danmark. Hvis jeg kontakter et firma med en eksporttilladelse og samtidig kender en virksomhed i Danmark, der har tilladelse til at importere, så er det jo ikke svært at få de forskellige aktører til at arbejde sammen. Rundtomkring i Danmark er der mange, der er i gang med at bygge drivhuse og gartnerier, hvor man med kunstigt lys og varme kan dyrke cannabisplanter«.

Det er vel ikke uden grund, at den gode hash kommer fra det nordlige Afrika og Mellemøsten?

»Med den teknologi, vi har i dag, kan vi lave lige så god hash her i landet. Hvis du dyrker det indendørs i et kontrolleret miljø, kan du dyrke hash hvor som helst. Mange af dem, der har tilladelse til at dyrke cannabis i Danmark, søger lige nu råd hos tomatgartnere. Det er de samme metoder, de skal beherske for at kunne dyrke god hamp i drivhus med varmeanlæg og lamper. Under de forhold kan man dyrke hash i bedre kvalitet, end du kan få fra Marokko i dag. Også fordi det, også i Marokko, er kriminelle, der dyrker og håndterer stofferne. Hvis du som dansker køber 20 kilo hash i Marokko, risikerer du at få 9 forskellige kvaliteter med hjem. Der er jo ingen kontrol og ingen garanti for varens beskaffenhed, fordi det er så kriminelt. En lovlig produktion i Danmark vil selvfølgelig indebære, at hashen eller cannabisolien sælges med varedeklaration, så forbrugeren ved, præcis hvad han har købt«.Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen


Annonce

Bedre kontrol og færre skader
I forhold til at ændre folketingspolitikernes holdning til cannabis tror Cutter Merhi allermest på nytteargumenter som ovenstående. Også set i forhold til, at kvalitetskontrol vil være en fordel for især de unge hashrygere:


Trænger du til en pause fra sommervarmen?
Få rabat på 82 forskellige museer rundt i landet med Politiken Plus.

Se alle museerne her
»Hvis vi legaliserer hash, bliver der færre unge misbrugere, fordi der vil være mere og bedre oplysning. Vi vil hurtigt få et overblik over, hvem der bruger det, vi kan begynde at kontrollere, hvem der sælger det, vi kan kontrollere, hvad der er i produktet, og hvor meget der bliver solgt. Mange andre bruger argumentet om at fjerne hashen fra de kriminelle miljøer eller det rent økonomiske argument, der lægger vægt på alle de penge, staten kan tjene på hashforbruget i Danmark. Et tal som 28 milliarder er blevet nævnt. Det lyder da også godt. Men hvad skal staten egentlig bruge 28 milliarder til? Jeg tror, argumentet om skadereduktion i forhold til de unge og den øgede mulighed for kontrol med markedet er det, politikerne vil være allermest lydhøre over for. Selvfølgelig i kombination med den stigende udbredelse af hashforbrug gennem lægefaglig ordinering. Det er den vej, det er gået næsten alle steder i verden, hvor hash nu er legaliseret i en eller anden form. Til sidst vil hashbruget blive så udbredt, at det forekommer for fjollet at håndhæve forbuddet«.

Hvorfor og hvordan blev hash egentlig forbudt i Danmark?

»Den offentlige bevidsthed om hash blev først vakt midt i 1960’erne, selvom rusmidlet var blevet brugt og solgt i Danmark i årtier. Forbuddet indgik i en FN-konvention om forbud mod narkotika og rusmidler udarbejdet af den amerikanske regering. Den blev vedtaget i Folketinget som en del af en stor pakke i sommeren 1961. Det er meget sjovt at tænke på, at forbuddet mod hash dårligt nok blev diskuteret, dengang det blev indført. Mens vi stort set lige siden har diskuteret at hæve forbuddet«, konstaterer Cutter Merhi, der i disse dage er ved at lægge sidste hånd på messeprogrammet."


Top
 Profil  
 
Indlæg: 05 aug 2018 21:47 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2826
Jeg kan slet ikke finde ud af om Khodr er god for hele cannabis sagen. På den ene side er det en umulig kamp uden ildsjæle, på den anden side virker han til at være en top afbrænding..
Men fed idé.

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 sep 2018 01:54 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: 30 sep 2003 01:01
Indlæg: 3460
Geografisk sted: Nord for københavn
Nu er messen slut, og det var alt i alt en rigtig god oplevelse at være der :rocking: Der var håb og optimisme blandt deltagerne, og mange folk inden for cannabis-industrien, fik lejlighed til at stikke hovederne sammen og udtænke nye aliancer.
Jeg tror kun det var få som undgik at blive skæve af al den cbd-olie der var fyldt på diverse smagsprøver af chokolade, konfekt, vingummi og is! Det lagde en TYK bund af en cbd-skævert, og det kaldte på at fylde efter med thc.. Så mange stod og røg ude foran.
Sekretariatschefen for VSOD (brancheorganisation for vin- og spiritusimportører og grossister i Danmark) Nikolai Klausen indrømmede med et fnis under en debat, at han kortvarigt havde mistet tråden og glemt hvad han ville sige, og tilføjede at det nok var fordi han lige havde røget sin første joint nogensinde :lol: Han virkede dog overmåde glad, og mente at der nok skulle være plads til cannabis på markedet, så længe at staten selvfølgelig behandlede dem på ligefod med de øvrige rusmidler - dvs. ens afgifter, så det ene rusmiddel ikke blev favoriseret frem for det andet.

Jeg synes at den gode Cutter gør det godt! :mrgreen:

_________________
Carpe Diem ~ Memento Mori
Mere rugbrød - mindre LSD! - Velmendende råd til psykedelisk ekstremsportspiller


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team