Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 28 jul 2025 01:30

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 09 jun 2007 17:50 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2006 13:54
Indlæg: 1816
Geografisk sted: Fælledparken :P
Så fik jeg sgu rippet busken i haven for skærme og de var store og flotte :)

Jeg har brugt:

3/4 nettopose af lækre hyldeblomster
4 Liter vand
1 kg alm. hvid sukker
0,5 kg moscovado sukker
o,5 kg Brun farin
6 stk citroner
2 stk appelsiner
ca. 10 gram frisk ingefær
1 pose (46gram) Vinsyre
------------------------------
Det sjove :)

1 håndfuld Ephedra sinica (tørrede stængler)
ca. 10 gram Quebrancho blanco bark
1 lille slat Muira Puama 10:1 ekstrat
------------------------------
Fremgangsmåde

Bring 4 Liter vand til kog i en kæmpegryde, tilsæt derefter sukker og vinsyre, rør rundt til alt er pure liquid og lad det køle i ca. 10 minutter!
Skræl de ikkeøkologiske citroner og appelsiner, tilsæt dem, hyldeblomsterne og alt det sjove.. Rør rundt og lad det køle ned yderligere! :)
------------------------------

Planen er så at jeg vil sænke gryden ned i vores krybekælder da det er det koldeste sted jeg kan bruge da der ikke er plads i køleskabet, jeg vil tage den op en gang pr. dag og røre de næste 4 dage.
------------------------------

Derefter skal alle stumperne sis fra gennem en pastaskål og derefter gennem kaffefiltre og ned i 1/2 liters colaflasker og så i fryseren!
------------------------------

Hvor længe kan de holde sig i hendholdsvis køleskab og fryser uden konserveringsmiddel?
Burde jeg konservere?
Kan jeg evt. imorgen tilsætte mere/flere ingredienser?

Ris ros og rettelser modtages gerne :)

God sommer allesammen!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 09 jun 2007 19:02 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 24 jul 2002 01:01
Indlæg: 1407
Geografisk sted: Tannhäuser Gate
Jeg vil anbefale dig at anskaffe nogle glasflasker med patentlåg og skylle dem med Atamon, det vil forlænge holdbarheden betydeligt.
Er du sikker på at krybekælderen er kold nok til at forhindre mug og den slags i at opstå? Det er jo temmelig varmt for tiden...


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 09 jun 2007 22:09 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 22 nov 2006 11:17
Indlæg: 1172
Geografisk sted: Halvvejs mod øst
Hej Du.

Jeg plejer at hælde, min hyldeblomst drik i 1,5 liter sodavands flasker, ikke helt fyldt og fryse dem. De holder fint til næste sæson, uden konserverings middel.
Lad være med at bruge kaffefiltre, medmindre du har et par uger.
Brug en si eller et dørslag med et viskestykke i.
Eller selvfølgelig en saftpose med stativ.
Jeg bruger lige så meget sukker som vand.

Hilsen Flimmer


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 11:42 
Offline
MEGATRON

Tilmeldt: 25 feb 2007 23:03
Indlæg: 404
husk hash!!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 12:52 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2006 13:54
Indlæg: 1816
Geografisk sted: Fælledparken :P
DeHades skrev:
Er du sikker på at krybekælderen er kold nok til at forhindre mug og den slags i at opstå? Det er jo temmelig varmt for tiden...


Ja jeg er også lidt betænkelig ved det.. Nu må vi jo se, jeg kan ikke gøre så meget andet, måske kunne jeg lægge et par fryseelementer ned til dem om morgenen og skifte dem om aftenen.. Det gør jeg lige! :)

Og tak, Flimmer, for tippet med ikke at bruge kaffefiltre! :wink:
Jeg har læst fra flere at det er unødvendigt med for meget sukker, men det er vel en smagssag :P



Btw: Nogen der har erfaringer med Quebrancho blanco bark, får jeg noget ud af det ved den her metode?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 12:59 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 24 apr 2007 17:03
Indlæg: 529
Geografisk sted: Astralt plan
Prøv at dyppe en kvist med friske blomster i pandekagedej og frityresteg den (en pande kan til nød bruges). Supersprød sommer-snack!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 13:09 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2006 13:54
Indlæg: 1816
Geografisk sted: Fælledparken :P
Bull Lee skrev:
Prøv at dyppe en kvist med friske blomster i pandekagedej og frityresteg den (en pande kan til nød bruges). Supersprød sommer-snack!


Ja det smagte nemlig rigtig godt, kan klart anbefales :D
PS: Husk flormelis og div. syltetøjer!



Hvis andre har en nice opskrift på lækre sommerdrinks med ´spas´ i eller bare lækker, så skal i da være hjerteligt velkommen til at poste dem!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 13:11 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 22 jul 2000 01:01
Indlæg: 1026
Geografisk sted: Danmark
Hvis du er bange for mug kan du gære det. Hyldeblomst vin smager fortræffeligt :)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 13:15 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2006 13:54
Indlæg: 1816
Geografisk sted: Fælledparken :P
Bøh skrev:
Hvis du er bange for mug kan du gære det. Hyldeblomst vin smager fortræffeligt :)


Teach me! :D


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 14:04 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 dec 2005 15:28
Indlæg: 1661
Geografisk sted: København SV
IMO kan noget af det hyldeblomst drik man kan købe færdigblandet også okay.

Det forhanldes bla i netto.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 15:31 
Offline
Junior medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 08 jun 2007 13:25
Indlæg: 49
Citat:
IMO kan noget af det hyldeblomst drik man kan købe færdigblandet også okay.
Bestemt! der kan købes nogen udemærkede produkter, men INTET slår dog en hjemmelavet hyldeblomst drik :D Specielt i denne forfærdelige varme. Min krop er simpelthen ikke indrettet til det her vanvid :evil:
PS: Fine opskrifter i har postet, lidt anderledes fra den jeg selv brygger, så må da lige prøve jeres triks af.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10 jun 2007 21:00 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 22 jul 2000 01:01
Indlæg: 1026
Geografisk sted: Danmark
Fra det punkt i din opskrift hvor du hælder over på flasker, der hælder du det i stedet på en vinbalon og gærer det :) Vi har selv forsøgt med vingær og cidergær, men de var desværre begge undergær som blev gæret midt under hedebølgen sidste år ved alt for høj varme. Dette gav en lidt sjov bismag hos cidergæren.
Efter gæringen er overstået og alkoholprocenten er blevet høj nok, sætter du på køl, drik det tilsat sukker og citron/lime efter smag og behag.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 15 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team