Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
gær og alkoholprocent https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=85&t=10775 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | doeneg [ 13 jun 2005 14:27 ] |
Titel: | gær og alkoholprocent |
er der mon en her som ved hvor høj alkohol procent forskællige gær typer kan komme op på fk. bagegær, tørgær, hreifs portvis sherry og bourgogne gær, tak |
Forfatter: | Has Oak [ 13 jun 2005 14:52 ] |
Titel: | |
Jeg brugte en hedvinsgær (måske var det en maidera gær) til mjød engang, hvor alkohol procenten lå på omkring 14-15%. Jeg tror det er svært at komme meget højere end det. Svarer ikke direkte dit spørgsmål, men de andre slags gær du nævner ligger i hvertfald under de 14-15% - mener jeg.. ![]() |
Forfatter: | DR-D [ 13 jun 2005 14:56 ] |
Titel: | |
har brugt alm. bagegær og det fik også én på en 15% |
Forfatter: | Has Oak [ 13 jun 2005 15:17 ] |
Titel: | |
DR-D>>Godt, så er der ihvertfald ingen grund til at investere i dyrt gær. Hvad med smagen på produktet når man bruger bagegær? Er den mere gæret eller er der ingen forskel? |
Forfatter: | Dextrose [ 13 jun 2005 16:02 ] |
Titel: | |
Den dannede alkohol dræber gærcellerne, så derfor vil det aldrig være muligt at komme højere op end de 14-15% i selv nævner. |
Forfatter: | jim fear [ 13 jun 2005 18:39 ] |
Titel: | |
Dextrose > Det kommer helt an på hvilke gærceller, og hvilken temperatur. Gær er jo organismer, og forskellige typer har forskellige tolerancer overfor alkoholprocent. Du kan få turbogær fra http://www.partyman.se som gærer til 20%, stort set uden at danne fusel og methanol i mæsken. Almindeligt bagegær vil gære til maksimalt 18%, og heller ikke danne særlig mange urenheder. Hvis man gærer ved lav temperatur bruger gæret længere tid til gæringen, men samtidig gærer det til en højere alkoholprocent og danner færre biprodukter. Hvis det er til hjemmebrænd skal der dog altid filtreres med aktivt kul for at fjerne fusel, ellers smager det af rævepis og terpentin som man siger. Meld da endelig tilbage om projektet i øvrigt, er der andre der går og roder med den slags? Har selv brygget mjød med bagegær som smagte fint nok, og skal i gang med noget ale efter sommerferien. PS: På tidligere nævnte adresse kan du til få penge også købe en oechselvægt (til måling af alkoholprocent i mæsk/øl) og et alkometer (til måling af alkoholprocent i brændt sprit). Så kan du jo selv tjekke efter. |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |