Dextrose > Det kommer helt an på hvilke gærceller, og hvilken temperatur. Gær er jo organismer, og forskellige typer har forskellige tolerancer overfor alkoholprocent.
Du kan få turbogær fra
http://www.partyman.se som gærer til 20%, stort set uden at danne fusel og methanol i mæsken. Almindeligt bagegær vil gære til maksimalt 18%, og heller ikke danne særlig mange urenheder.
Hvis man gærer ved lav temperatur bruger gæret længere tid til gæringen, men samtidig gærer det til en højere alkoholprocent og danner færre biprodukter.
Hvis det er til hjemmebrænd skal der dog altid filtreres med aktivt kul for at fjerne fusel, ellers smager det af rævepis og terpentin som man siger.
Meld da endelig tilbage om projektet i øvrigt, er der andre der går og roder med den slags? Har selv brygget mjød med bagegær som smagte fint nok, og skal i gang med noget ale efter sommerferien.
PS: På tidligere nævnte adresse kan du til få penge også købe en oechselvægt (til måling af alkoholprocent i mæsk/øl) og et alkometer (til måling af alkoholprocent i brændt sprit). Så kan du jo selv tjekke efter.