Jeg må også hellere bidrage med en opskrift, når jeg nu så skamløst vælter ind i dette emne, og tigger andre om inspiration

(NB: Nedenstående er bestemt ikke i den fedtfattige ende)
Svensk Pølseret (5 personer)1000g pølser (grill eller røde)
2000g kartofler
2-3 løg
4-5 hvidløgsfed
3 dl sødmælk
3 dl ketchup (alternativt tomatpuré i stedet for ketchup)
10 g smør
Salt + peber
Klargøres på forhånd:
* Kartofler:
Kartofler skrælles og skæres til ca. 1x2 cm stykker, og koges møre - ikke for meget så de smatter.
Herefter hældes vandet fra, og kartoflerne puttes i en skål(si), hvorefter der hældes koldt vand over (for at undgå udsmatning).
Dette kan fint gøres dagen før, eller med restkartofler fra et tidligere måltid.
* Pølserne: Pølserne skæres i 1cm stykker, og smides i en skål, så de er klar.
* Løgene: Hakkes, så de ligeledes er klar.
Tilberedning af retten:
1. Gryden forvarmes, og smøret smeltes.
2. Løgene og hvidløgene brunes.
3. Pølserne tilsættes, og vendes, til de er godt brunede.
4a Sødmælken og ketchuppen tilsættes, eller
4b Sødmælken og tomatpuréen tilsættes.
5. Retten hygger sig i 10 minutters tid på middel blus
Vendes jævnligt så den ikke brænder på (Og pas på ikke at smatte kartoflerne).
(Servér gerne med forskellige sauce's (tamari/soya, sur/sød chili mfl.))