Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Enkel varmekilde
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=81&t=58385
Side 1 af 1

Forfatter:  SayBeluga [ 09 nov 2023 10:47 ]
Titel:  Enkel varmekilde

Dette er mit første indlæg så jeg vil lige sige hej alle sammen! Jeg har læst med i årevis men aldrig postet før nu. Jeg er flyttet og er dermed også flyttet væk fra min ellers trofaste kilde og har nu brug for at være selvforsynenede ☺️

Så, i den forbindelse har jeg brug for at finde en nem og enkel varmekilde, der kan sørge for en jævn temperatur på 18-23 grader uden at jeg behøver at overvåge hele tiden. Jeg tænker et lille bitte afskærmet “drivhus” inde i en bygning som ikke er opvarmet og heller ikke vel isoleret, men trods alt en bygning. Kan man bruge de der røde pærer til det? Det må gerne være så elbesparende og miljøvenligt som muligt. Jeg er helt grøn, så alle tips modtages ☺️

Forfatter:  fkn taxamike [ 09 nov 2023 12:41 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

Davs og velkommen til-ish :)

Hvad ligger temperaturen på i bygningen, altså hvor meget skal der varmes op? Det lyder sådan set til at du har en ret god idé der, men jeg ville nok anbefale et rigtigt gro telt, da de er forholdsvist varme isolerede i hvert fald dem fra Homebox, i forhold til et plastik drivhus.

Hvis det er sådan virkelig uisoleret ala en gammel lade, så skal der nok mere end en pære til for at varme det op om natten når lyset er slukket, men du kan jo også spare penge på strøm ved at køre der, så er der bare mindre tid til at se til planterne.

Forfatter:  Ryhudaso [ 09 nov 2023 19:27 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

går ud fra at det er cannabis der skal dyrkes.
Du skal have et gro rum som er lidt isoleret, det behøver ikke være meget, de gro lamper der er behov for, LED eller HSP, giver rigeligt varme til at holde rummet opvarmet, Er rummet tilstrækkeligt isoleret er det ventilationen der styre temperaturen, så hav en udsugning med omdrejningsregulator. Inde i rummet skal der være en god cirkulations blæser, også så den kolde indsugning bliver blandet op.
Det er nemmest at dyrke autoér, de kan stå med lys 24 timer i døgnet, så behøver der ikke være noget suppleringsvarme. Hvis der skal holdes varmt om natten ved dyrkning af photoér kan en alm varmeblæser med termostat bruges, jeg ved det ikke, men tror at en IR pære vil forstyrre den krævede mørkeperiode når der skal sættes i blomst.

Forfatter:  SayBeluga [ 10 nov 2023 09:37 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

fkn taxamike skrev:
Davs og velkommen til-ish :)

Hvad ligger temperaturen på i bygningen, altså hvor meget skal der varmes op?


Der er nok nogle få grader mere end udenfor. Det lyder smart med et grotelt. Er det forsvarligt at kombinere det med en varmemåtte? Jeg kan evt. overvåge temperaturen via en app.

Forfatter:  SayBeluga [ 10 nov 2023 09:40 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

Ryhudaso skrev:
går ud fra at det er cannabis der skal dyrkes.


Det er svampe, og tak for beskrivelsen alligevel ☺️ Der er ok lys og det fylder ikke særlig meget, så jeg er mest ude efter at kunne opvarme uden at skulle varme et temmelig uisoleret rum op.

Forfatter:  fkn taxamike [ 10 nov 2023 10:05 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

Du kan sagtens bruge en varmemåtte i et telt, men den skal op på noget der ikke er brandbart.
Nu ved jeg ikke hvor mange du vil lave men hvis du kan finde en flamingo kasse og noget rockwool (eller gammelt tøj eller hvad du nu har), så putter du rockwool i to plastiksække (det er for at det er isoleret og ikke flyver ind i kassen, især gammel rockwool er fuld af gær bakterier fra luften), og så bare en på hver side med gaffa rundt om. Så har du en fint isoleret kasse. Men skal du lave mange kits så er et af de der lave grotelte nok ideelt for så dyre er de heller ikke, så bare smid tæpper (de der grå hundetæpper feks)over.

Hvis du har en varmemåtte der kan regulere efter luftens temperatur, så er det du skal være mest bange for jo at det *kan* blive for koldt i løbet af vinteren (det kan blive -15-20 i Danmark), hellere for meget isolering end for lidt.

Jeg ved ikke hvordan svampe har det med lys fordi normalt dyrker man dem i mørke,men de gror jo udenfor i naturen så idk..

Der var lidt inspiration til dig :)

Forfatter:  HopIFjordeN [ 12 nov 2023 14:31 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

Et trick til en varmekilde kan være en cocioflaske med vand i og så et akvarievarmelegeme ned i=)

Forfatter:  visias [ 12 nov 2023 18:23 ]
Titel:  Re: Enkel varmekilde

Varmemåtter er ofte brugt til svampedyrkning. Har aldrig selv benyttet mig af det. Men har engang spist nogen der var dyrket på varmemåtte :)

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/