Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 05 aug 2021 16:14


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1065 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3, 4, 5 ... 54  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 17 dec 2007 13:51 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 22 nov 2006 11:17
Indlæg: 1171
Geografisk sted: Halvvejs mod øst
Da der er en masse spørgsmål growkits/growbox og der bliver oprettet nye tråde, uden det store indhold, var tanken at samle det hele her.
Alle er selvfølgelig velkommen til at deltage, med råd og vejledning.
Og det betyder at jeg Låser alle nye tråde om emnet.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 17 dec 2007 14:31 
Offline
Psychedelia Sponsor

Tilmeldt: 26 jul 2007 13:02
Indlæg: 332
Geografisk sted: København
Note: Jeg vil forsøge at holde denne tråd opdateret. Skriv gerne en PM hvis du synes at der mangler noget eller du har ris, ros eller du har fundet en stavefejl.
Sidst opdateret 5. august 2008.


Indledning
Hej! Så skal du igang med at dyrke dine egne svampe med en growbox! No problemos. Det er ret nemt og ganske spændende at følge med i. Denne lille guide er delt op forskellige afsnit:
 1. Generelt og growkits/growboxes
  1. Lys
  2. Temperatur
  3. Vækst
  4. Udbytte
  5. Høst og tørring
  6. Indtagelse
  7. Lovmæssig status
  8. Andre problemer
 2. FAQ
  1. Hvor længe kan en growbox holde sig når den ikke er aktiveret/dunket? Hvilke forhold er mest optimale for opbevaring?
  2. Mine svampe har fået en hvid hinde og ser ikke raske ud...?
 3. Hjælp til!

Før at du giver dig i kast, så sørg for at læse lidt om processen -- det vil være surt at ødelægge sit growkit! Brug evt. søgefunktionen i din browser til at finde relevant information på denne side.

God fornøjelse!

Generelt om growkits/growboxes
Følg vejledningen. Oftest skal growboxes/growkits dunkes i 12 timer først. Dette betyder ganske simpelt at man fylder kittet op med vand, lader det stå i 12 timer med låg på, og derefter dræner det så der kun er det vand tilbage i kittet som næringsmediet har optaget.
Så vidt jeg kan forstå, så følger der en fin plastiskpose med udluftningshuller med til de fleste growkits. Efter at man har dunket sit growkit, så skal det blot placeres heri. Udluftningshuller (og påsat filter) gør at der er en regelmæssig udskiftning af luften og man undgår dermed en for høj CO2-koncentration.

Lys
Growkittet skal placeres et sted med lidt lys, men absolut ikke i direkte sollys. Hvis man dyrker dem et diskret sted er det tilrådeligt at bruge lyskæder eller anden svag belysning. Pas dog på brandfare osv., lyskæder er ikke nødvendigvis ufarlige! Hvis man bruger lysdioder/LEDs, lader det til at stort set alle kan bruges, men specielt lysdioder der udsender lys med en bølgelængde på omkring 480nm skulle være gode, jf. en tidligere tråd om lysdioder til svampedyrkning.

Nogle anbefaler at tape growkittet ind for at sikre at der ikke kommer noget lys ind på siden af kittet. Dette gøres for at sikre at der ikke vokser svampe ud fra bunden eller siden på growkittet. Hvis man har en ok lyskilde ovenfra, er dette sikkert ikke nødvendigt, men det kan dog stadig være en god idé.

Temperatur
Temperaturen har en del at sige i forbindelse med dyrkning af svampe, er udover lys er det faktisk det eneste man skal holde øje med i forbindelse med growkits. Hvis den bliver holdt omkring 23-27 grader, så burde den være helt i vinkel. Lavere eller højere temperaturer kan resultere i langsommere eller ingen vækst.

Vækst
Så er det her det bliver sjovt. Når svampene først er begyndt at dukke op (at pinne, sætte pins), går det ret stærkt. Tag et kig på dem om morgenen inden arbejde og et kig igen efter arbejde. Svampene vokser imponerende hurtigt, og det er spændende at følge med i processen. Hvor hurtigt de dukker op er bestemt af flere faktorer, blandt andet hvilken sort, temperatur, lys og luftfugtighed.
Hvis dine svampe vokser op ad posen, så bliv ikke bange. Svampene er ret hårdføre så længe de lever, men sørg for at plukke dem hvis de stopper helt med at gro -- specielt hvis de er klemt op mod en side, da egne erfaringer siger at de hurtigt bliver lidt slimede når de står på denne måde.
Typisk tager det omkring 3 uger fra kittet er dunket til at du kan høste, men igen er dette afhængigt af flere faktorer.

Udbytte
Der er en rimelig forskel på udbyttet fra et growkit. Med information fra mange tråde på Psychedelia, lader det til at 2. høst er den mest udbytterige. Et normalt growkit virker 3-5 gange, derefter er det som regel dødt. En høst vil typisk være på et par hundrede gram i frisk (våd) vægt.

Høst og tørring
Når dine svampe er klar til høst når hatten har foldet sig ud, og gerne før de har smidt sporerne, skal dette klares. Når du arbejder med growkittet, så sørg for at have så sterile omgivelser som muligt. Et par rene rengøringshandsker eller et par grundigt skrubbede hænder er et must. Plukningen foregår som regel ved at tage fat om svampens stok, helt nede ved vækstmediet, og herefter dreje svampen indtil den giver slip.

Efter høsten kan svampene holde sig i minimum et par dage, og over 1 uge i køleskab. Hvis de ikke skal indtages inden for en overskuelig periode (hvilket jeg stærkt kan anbefale :D), så skal de tørres. Dette skal ske på et sted med en OK luftgennemstrømning. Læg eventuelt svampene mellem to aviser og lad dem ligge til de er helt tørre. Dette tager ca. 2-5 dage, alt afhængigt af hvor og hvordan.

Tørre svampe giver en fin lyd når de brækkes over. De tørrede svampe vil veje ca. 1/10-del af den oprindelige vægt -- 200 gram friske vil således blive til ca. 20 gram tørrede -- og deres potens bliver tilsvarende større.

Det er ganske normalt at dine svampe bliver blå-farvede efter høst, specielt der hvor de har fået et tryk eller er blevet stødt. Den blå farve skyldes en oxidation af nogle af de aktive indholdsstoffer. Læs mere på Wikipedias side omkring psilocybin.

Efter tørring skal svampene helst opbevares tørt, mørk og køligt. For at sikre sig at de er opbevaret tørt kan man eventuelt vedlægge et hygroskopisk materiale. Hygroskopisk betyder at stoffet nemt optager vanddamp fra omgivelserne. I :roll: kan man købe 900g kalciumklorid for 25,95 kr. Dette kan puttes i eksempelvis kaffefiltre, lukkes med en elastik, og lægges i samme beholder som svampene.
Hvis svampene er meget fugtige, eller er udsat for meget fugt, vil kalciumkloriden langsomt ændre karakter og blive mere flygtig. Hvis det sker, så sørg for at skifte kalciumkloriden.

Indtagelse
Der findes en del måder at indtage svampe på. Der er selvfølgeligt muligheden med at spise de friske. De smager ganske godt, og er ret nemme at få ned. Alternativt kan man brygge the på tørrede svampe, og man får derved et hurtigere onset. Man kan også vælge at tygge de tørrede svampe, men det smager bestemt ikke lige så godt som friske svampe. Nogle foretrækker at pulverisere de tørrede svampe og blande dem op med smeltet chokolade -- hver sin smag.

Vær sikker på set og setting når du indtager svampene, det kan gøre en verden til forskel at befinde sig i trygge omgivelser. God læsning er eksempelvis Dr-D's Brugbare råd til den første psykoaktive oplevelse.

Lovmæssig status
Da der er en del der ikke er klar over hvordan det er med svampe og politi i Danmark, så er her lidt information.

Retsinfo kan man finde BEK nr. 587 af 21/06/2001:
Citat:
§ 1
I bekendtgørelse nr. 698 af 31. august 1993 om euforiserende stoffer, som ændret senest ved bekendtgørelse nr. 49 af 29. januar 2001, foretages følgende ændringer:
  1. På liste B i bilag 1 til bekendtgørelsen indsættes efter nr. 27 som nyt nr.: »27 a. 2C-B (4-bromo-2,5-dimethoxyphenethylamine).«
  2. På liste B i bilag 1 til bekendtgørelsen indsættes efter nr. 132 som nyt nr.: »132 a. Svampe og sporer af arterne Psilocybe semilanceata, Psilocybe cubensis eller andre svampe/sporer, som indeholder psilocin eller psilocybin, herunder bl.a. dyrkede, tørrede eller på anden vis bearbejdede svampe/sporer.«
§ 2
Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2001.


Meget kort: svampe og sporer er ulovlige i Danmark. Lovgiverne har fucket lidt op, da sporerne faktisk ikke indeholder psilocin eller psilocybin, men jeg er overbevist om at det ikke skal afholde dem fra at dømme folk. Lidt information om baggrunden til loven kan findes i Sundhedsstyrelsens blad "Vital" nr. 3, oktober 2001:
Citat:
Forbudet er sket efter indstilling fra Sundhedsstyrelsen, der har lagt vægt på, at indtagelse af svampene indebærer en væsentlig risiko for psykose. Desuden kan svampene give forgiftning. Udbredelsen af disse svampe er steget de senere år og ligger nu på samme niveau som ecstasy, kokain mv. Dvs. at 3 procent af unge mellem 16 og 24 år har prøvet svampene. Den øgede udbredelse er formentlig hjulpet på vej af et større salg, bl.a. via internettet. Dette salg er nu gjort ulovligt.

Når det nu er kommet på sin plads, så skal det siges at der er mange fra psychedelia.dk der har købt growkits, og der er ligeledes en hel del mennesker der har købt friske svampe. Den umiddelbare risiko for at blive taget vurderes til at være meget lille.

Andre problemer
Hvis growkittet ikke virker som planlagt, så tag eventuelt kontakt til forhandleren. Jeg ved at nogle forhandlere er meget flinke til at sende en eventuel erstatning i forbindelse med meget ringe udbyttet eller lignende.

Jeg er ingen ekspert på dette område, men jeg håber at der er nogle her der kan bruge denne guide. Hvis der er nogle der har ændringer eller kommentarer, så lad mig få dem. Hvis de er saglige og begrundede, skal jeg også gerne ændre denne post for at få opdateret informationen.

FAQ

Hvor længe kan en growbox holde sig når den ikke er aktiveret/dunket? Hvilke forhold er mest optimale for opbevaring?
Før at du dunket din growbox, kan den holde sig uden problemer i lang tid. Køligt, mørk og tørt gælder også her, på trods af at din growbox formentlig vil kunne holde sig et par måneder ved stuetemperatur uden problemer.

Mine svampe har fået en hvid hinde og ser ikke raske ud...? -- Sammenlign evt. med billeder: billede #1.
Det lyder ikke godt. Det er tidligere blevet foreslået at det formentlig er aborter, altså svampe der har stoppet deres vækst og er døde. Hvis du opdager dem inden de udvikler den hvide hinde, så kan de indtages med det samme eller gemmes til senere.
Hvis den hvide hinde er dannet når du opdager det, så skal svampene ud. De er formentlig lettere fordærvede og dermed ikke gode for maven.

Hjælp til!
Har du information der mangler her, ris, ros eller har du fundet en stavefejl, så skriv endelig en PM. Hvis du har taget billeder af dit growkit undervejs i processen, så sig gerne til -- guiden her trænger lidt til det.

Billeder
Guiden kunne godt trænge til nogle billeder. Har du nogle gode, eller vil du nominere nogle fra en af de andre tråde på psy.dk, så skriv en PM, så finder vi ud af noget.

----
Med venlig hilsen, og med ønsker om en god høst,

RuneK


Senest rettet af RuneK 05 sep 2010 21:01, rettet i alt 6 gange.

Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 17 dec 2007 14:46 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 apr 2007 15:24
Indlæg: 791
Geografisk sted: der hvor det sker...?
fed tråd flimmer :wink:


tager lige et ofte stillet spørgsmål

hvor lang tid tager det før der kommer pins (1. flush)

jeg har bidt mærke i at der godt kan gå op til 3 uger, nogle er hurtigere end andre men det skal nok komme :wink:


og et par af mine erfarringer tilføjes lige :)


hvis du går efter et 5. flush og muligvis 6. så dunk dem gerne et par timer mere end de forrige gange.

undgå så vidt muligt at åbne posen, kun når der skal høstet da muligheden for at miste kittet er der.[/b]


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 29 dec 2007 20:28 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2006 13:54
Indlæg: 1816
Geografisk sted: Fælledparken :P
Svedig tråd mayn!
Jeg har et spørgsmål.. Hvor længe kan en growbox holde sig når den ikke er aktiveret/dunket??
Og hvilke forhold er mest optimale for opbevaring, ku forestille mig at det skulle være mørkt og tørt? koldt/varmt?


ALT OM GROWKITS!!!

http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=1079
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=8024
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=7298
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=9285
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=8073
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=10178
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=12371
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=14804
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=14972
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=16185
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=16311
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=16179
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=17218
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=17800
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=19906
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=19524
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=20465
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=20275
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=20602
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=19160
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=20042
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=21284
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=21638
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=21487
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=21932
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22002
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22318
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22219
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22424
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22456
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22496
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22664
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=22551And there where no more questions... :lol:


Senest rettet af Cubensis 29 dec 2007 21:39, rettet i alt 1 gang.

Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 29 dec 2007 20:48 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 18 maj 2006 08:45
Indlæg: 486
Geografisk sted: Aalborg
Cubensis skrev:
Svedig tråd mayn!Jeg har et spørgsmål.. Hvor længe kan en growbox holde sig når den ikke er aktiveret/dunket??
Og hvilke forhold er mest optimale for opbevaring, ku forestille mig at det skulle være mørkt og tørt? koldt/varmt?


Har hørt køleskabet skulle være helt optimalt selv i lange perioder :)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 03 jan 2008 16:03 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
Hej :)


Jeg har haft en hel del problemer med mit growkit indtil vidre, men nu syntes det endelig at gå den rette vej. Jeg vil bare for at være 100% sikker spørge om man sagtens kan bruge en rød diode som lys til growkit? altså en af der der små cykellygter med en elastik på? :)

Jeg syntes nemlig den lyser lige lovlig meget :D


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 03 jan 2008 16:13 
Offline
Psychedelia Sponsor

Tilmeldt: 26 jul 2007 13:02
Indlæg: 332
Geografisk sted: København
LSK skrev:
Jeg vil bare for at være 100% sikker spørge om man sagtens kan bruge en rød diode som lys til growkit? altså en af der der små cykellygter med en elastik på? :)

Hej!

Ja, dette må være beviset på at psy.dk er en guldgrube, spørgsmålet har nemlig været oppe for ½ år siden...
Tag et kig i denne tråd: Lysdioder til svampedyrkning.

Xpert ville vist teste det, men ved ikke om han har fået gjort noget ved det.

Resultatet af tråden blev vist noget med at stort set alle lyskilder kan bruges, men helst nogle der lyser i det blå spektrum omkring 480 nm.

Jeg har faktisk selv et growkit stående der snart skal igang, så kunne da lige se om jeg ikke kan finde nogle blå lysdioder og modde en gammel cykellygte med dem.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 07 jan 2008 23:48 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
Jeg satte mit første growkit igang engang i decembers og fandt så ud af at det fik for lidt lys, så jeg sørgede for en diode i toppen, det fik sagde en smule gang i tingene men det går stadig langsomt. Siden nytårs aften(den dag jeg fik ordnet lyset) har det sat 2 pins? :S som ikke rigtig er noget at råde hurra for.

jeg har læst et par steder herinde at nogen vander dem med en forstøver eller noget i den stil, skulle jeg prøve det? :S


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 08 jan 2008 10:08 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 18 maj 2006 08:45
Indlæg: 486
Geografisk sted: Aalborg
LSK skrev:
Jeg satte mit første growkit igang engang i decembers og fandt så ud af at det fik for lidt lys, så jeg sørgede for en diode i toppen, det fik sagde en smule gang i tingene men det går stadig langsomt. Siden nytårs aften(den dag jeg fik ordnet lyset) har det sat 2 pins? :S som ikke rigtig er noget at råde hurra for.

jeg har læst et par steder herinde at nogen vander dem med en forstøver eller noget i den stil, skulle jeg prøve det? :S


Bestemt ikke ingen grund til at gå og åbne posen hele tiden har du dunket ordentligt er det ikke det der er problemet. Tror nærmere det er temperaturen ?. Hvor varmt er der hvor de står ?. Mine står på et skab ved 1.50 meter højde og de får det lys der kommer og ikke andet, de trives i bedste velgående :)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 08 jan 2008 20:08 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
temp. ligger på lidt omkring de 23 grader, en gang imellem lidt under fordi der for tiden er håndværkere der render rundt i hele huset :P

men den har aldrig været under 20


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 11 jan 2008 00:18 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
en af svampene er vokset ind i mod siden af plastic posen, og det ser ud til at den derefter er stoppet med at vokse? den er ca 4 cm lang.

hvad skal jeg gøre ved den? jeg er nemlig lidt bange for at den måske så ville dø og begynde at rådne eller sådan noget? :S kan det ske?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 11 jan 2008 11:26 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
Jeg har fjernet den og den anden svamp i boxen og er nu igang med at dunke det igen, den der var vokset mod plastic posen så ret vammel ud men den anden er vist fin, den er godt nok blå/grøn nogen steder men det er meget normalt ikke? :)

EDIT: Den er faktisk blevet meget blå efter jeg har taget den ud? :S


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 15 jan 2008 00:36 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
Hey :D

Vil der sker noget ved at man dunker et kit ca 24 timer?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 19 jan 2008 09:56 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 22 nov 2006 11:17
Indlæg: 1171
Geografisk sted: Halvvejs mod øst
LSK skrev:
Hey :D

Vil der sker noget ved at man dunker et kit ca 24 timer?


Det vil jeg ikke mene, man dunker da kager op til 24 timer.
Du skal bare sørge for at stille det lodret bagfter så overskudsvandet
løber af.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 19 jan 2008 10:34 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 aug 2003 01:01
Indlæg: 3852
Geografisk sted: .....
Jeg glemte engang nogle dunkede kager i en 3 dage, de begyndte sgu at smide frugter af sig, under vand... Så vil også tilslutte mig og sige at der ikke sker spor ved at dunke i 24 timer....


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 22 jan 2008 22:06 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 187
hvad gør man hvis en af svampene knækker derinde?

altså en død svamp rådner vel? går det ikke ud over hele boxen? :S


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 23 jan 2008 00:26 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 18 maj 2006 08:45
Indlæg: 486
Geografisk sted: Aalborg
LSK skrev:
hvad gør man hvis en af svampene knækker derinde?

altså en død svamp rådner vel? går det ikke ud over hele boxen? :S
Du fjerner den svamp som er knækket ;).


Senest rettet af Gartnersvinet 23 jan 2008 02:49, rettet i alt 1 gang.

Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 23 jan 2008 01:07 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 18 maj 2006 08:45
Indlæg: 486
Geografisk sted: Aalborg
Hvad fuck er det her :S ? mine growkits er lige pludseligt begyndt at gå i stå.
Og svampene er begyndt at blive hvide det er ikke alle men kun nogle få da det ikke kun er sket i et growkit men flere undre det mig meget. Nogen der har set det før ?
Billede

Billede


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 23 jan 2008 08:43 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 22 nov 2006 11:17
Indlæg: 1171
Geografisk sted: Halvvejs mod øst
Det kunne godt ligne aborter, selvom de er ret store. Du bør fjerne dem, så de ikke rådner eller bliver angrebet af mug.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 23 jan 2008 17:36 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 18 maj 2006 08:45
Indlæg: 486
Geografisk sted: Aalborg
Flimmer skrev:
Jeg stemmer for skraldebøtten. Ingen grund til at indtage fordærvede proteiner :wink:
Skam ærgeligt men de ryger ud intet at gøre ved det :/. Det er kommet efter mine kits er ved at være godt udpinte tror de kører på 4-5 flush efterhånden ikke haft noget før, har 8 kits stående og sket i 3-4 af dem efterhånden


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1065 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3, 4, 5 ... 54  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team