Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Råd til Absinthe-fremstilling https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=5765 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | Narkose-Bøvsen [ 11 jun 2003 22:51 ] |
Titel: | Råd til Absinthe-fremstilling |
Jeg har fundet denne opskrift på nettet: <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR> 30.0 g wormwood 8.5 g hyssop 1.8 g calamis 6.0 g melissa 30.0 g anise seed 25.0 g fennel seed 10.0 g star anise 3.2 g coriander seed Put the dry herbs in a large jar. Dampen slightly. Add 800 ml of 85-95 percent alchohol. Wine spirits make a better product than pure grain alcohol. Let it steep for several days - a week is better - shaking occasionally. Then add 600 ml of water and let the whole macerate for another day. Decant off the liquid squeezing as much from the mass of herb as possible. Wet the herbs with some vodka and squeeze again. Recipe should give a little over a liter and a half of green liquor. It must then be distilled. Inferior recipes skip this step, but what they produce is not worthy to be called absinthe. In the distillation, change the receiver when the distillate turns yellow: those ar the faints. You can save the faints and add them to future distillations, but they will taint the flavor if added directly to the product. Just use the good stuff. The next step is to color and finish the liqueur by another round of maceration. Color the distillate by again adding: 4.2 g mint 1.1 g melissa 3.0 g wormwood 1.0 g citron peel 4.2 g liquorice root Let the herbs macerate for another three or four days. Decant, filter, bottle. You will probably want to carefully add some concentrated sugar syrup to the blend. The result will be a Swiss style absinthe of about 135 proof.Recipe makes one liter of absinthe. <HR></BLOCKQUOTE> Mit spørgsmål er: Hvordan skal jeg destillerer det? Jeg havde tænkt mig at smide d hele i en stor spand, ligge en lille spand ned i den store spand, evt. smide et varmelegeme ned i blandingen og så komme et låg over d hele! Er dette den rigtige fremgangsmåde? Den Tujon-holdige alkohol vil vel fordampe og ligge sig nede i den lille spand ikke? Er det egentligt nødvendigt med et varmelegeme overhovedet? |
Forfatter: | Sparg [ 12 jun 2003 02:08 ] |
Titel: | Råd til Absinthe-fremstilling |
Jeg har selv prøvet den opskrift flere gange, og den er fin nok. Har prøvet både med og uden destillation. Det er klart bedst med destillationen, men det er også fint uden. Man kan også risikere at produktet efter destillation ikke er særlig godt! Jeg vil foreslå du ikke destillerer medmindre du har et destillationsapparat. Det med spandene bliver for omstændeligt, du skal helst kunne kontrollere temperaturen (skal være omkring 80 grader), og desuden vil du skulle bruge et låg der går ned i en spids for at destillatet drypper ned i den mindre spand og ikke bare tilbage hvor det kom fra. Prøv dig evt. frem. [img]images/smiles/icon_cool.gif[/img] |
Forfatter: | Narkose-Bøvsen [ 12 jun 2003 23:47 ] |
Titel: | Råd til Absinthe-fremstilling |
[ 13 Juni 2003: Besked ændret af: Bonghovedet ] |
Forfatter: | Narkose-Bøvsen [ 13 jun 2003 00:06 ] |
Titel: | Råd til Absinthe-fremstilling |
[ 13 Juni 2003: Besked ændret af: Bonghovedet ] |
Forfatter: | Narkose-Bøvsen [ 13 jun 2003 01:45 ] |
Titel: | Råd til Absinthe-fremstilling |
?? ? ? ? ? ? ? |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |