Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 28 sep 2023 19:27


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 03 dec 2022 02:03 
Jeg har et spørgsmål .. nogen erfaringer med mikrodosering med LSD til behandling af demens og depression! Min mor har demenssygdom og er samtidig superallergisk og kan ikke tåle nogen former for antidepressiv, derfor tænker jeg i alternative baner og har læst en del medicinske artikler der peger på at LSD i mikrodosering er særdeles effektivt for humør og endda forbedrer hjernes plasticitet hos demensramte! Jeg har dog ingen anelse om hvor man skaffer det, hvad det koster og hvilken dosis der er optimal eller om ideen er total uetisk! Min mor har dog ikke ret meget at tabe og alt at vinde!


Top
  
Svar med citat  
Indlæg: 03 dec 2022 13:17 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 15 aug 2012 19:57
Indlæg: 269
Jeg kan ikke se noget galt i at afprøve det. Hvis hun har meget meget at tabe og alt at vinde, så kan selv en lille forskel være det hele værd.

Det er også muligt at afprøve psilocybin, personligt det jeg selv benytter, når jeg mikrodoserer.

Start med at læse en masse om mikrodosering, så vil du hurtigt blive klogere på dine spørgsmål.


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 03 dec 2022 17:38 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 05 jun 2022 12:34
Indlæg: 116
LSD kan bevirke til øget neuroplasticitet men øger ikke synaptogenesis eller neurogenesis så er lidt som at hælde olie på en motor der skal have nye dele og vil ikke hjælpe synderligt desværre.

Dog kan du bruge high dose bacopa, polygala og lions mane til at behandle demens med da de øger synapto-og neurogenesis

Bacopa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6669844/
Polygala: https://pubs.rsc.org/en/content/article ... c9fo00994a
Lions Mane: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24266378/

I er velkommen til at række ud hvis det er noget i ønsker at gå videre med så kan jeg hjælpe jer med at finde de rette midler billigst muligt. (Der er desværre meget fake og overpriced på markedet pt)
Arbejder med det her non-profit og har hjulpet pårørende til demensramte før så koster jer kun de materialer i selv køber.


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 05 dec 2022 14:51 
Medicin fra planteriget er desværre ikke en mulighed, da min mor er allergisk over for en hel gren (asteraceae) 26.000 arter! Så svært at vide hvad der tricker et anfald! En simpel Panodil kan sende hende afsted med ambulance! Jeg er klar over at LSD ikke kan helbrede, men tænke mere mikrodoseringen i forhold til humøret som er lavt!


Top
  
Svar med citat  
Indlæg: 05 dec 2022 17:02 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 05 jun 2022 12:34
Indlæg: 116
Ah I see, noget bøvl!

Dog er Lions mane er en svamp så den ville nok ikke være et problem og bacopa tilhører Scrophulariaceae familien som også vokser under vand og polygala hører under Polygalaceae så kunne i nok godt slippe heldigt fra alligevel men godt i er opmærksomme.

I kunne altid dobbelttjekke med en botaniker eller læge.

Derudover er der molekylet ISRIB som viser lovende resultater for TBI og demensrelaterede sygdomme:

ISRIB, discovered in 2013 in Walter’s lab, works by rebooting cells' protein production machinery after it gets throttled by one of these stress responses – a cellular quality control mechanism called the integrated stress response (ISR; ISRIB stands for ISR InhiBitor).

https://www.ucsf.edu/news/2020/12/41920 ... ithin-days


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 06 dec 2022 03:33 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
Demens bliver afhjulpet voldsomt meget af kostoptimering. Jeg kan lægge nogle links i morgen, men basically skal din mor gå i ketose og være i det i minimum 3-4 måneder, så vil I formentlig allerede se en markant forbedring.
Ingen drugs er lige så nødvendige, som det er at få fjernet plak fra neuroner i første omgang.

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 06 dec 2022 18:46 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=dementia+ketosis

Så det bare om at læse, men en hurtig opsummering er, at går man i ketose i 3-4 måneder (gerne længere), så kan det kraftigt forebygge demens, og har man demens vil demensen formentlig blive afhjulpet/helbredt i høj grad.
Neurogenesis kan vi snakke om efterfølgende, men det mest logiske er lige at fixe grundsystemet først.

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 06 dec 2022 21:21 
Med fare for at træde på et par tæer, så synes jeg, at du skulle fokusere mere generelt på din mors pleje. Mikrodosering og andet kommer næppe til at give en dement hjerne glæde eller afslappelse. Jeg vil foreslå at du/i ser om i kan finde nogle programmer eller forsøg at deltage i. Det varierer fra landsdele, men kommunen, lægen, hospital og plejehjem er steder at starte.

Diverse dårligt dokumenterede urter kommer ikke til at løse det. I bedste fald kan det udskyde lidt, i værste fald giver det negative reaktioner. Eller forhvirring for den demente om hvorfor og hvordan urter/ekstrakter skal tages.

Ketose løser det heller ikke. Læs bare studierne i linket. I bedste fald vinder man gode år, men primært ved tidlig start. Dog rapporteres også øget livskvalitet (for dem der kan klare kosten, så at sige). Men det er stadig meget uklart, og de fleste konklusioner er baseret på minimale datsgrundlag, og siger "mere forskning er nødvendigt"

Demens er fortsat utroligt dårligt forstået. Rollen af alfa-beta plakker er ikke engang kausalt forstået endnu. Noget er dog kendt, og det er at sygdommen er progressiv og irreversibel.

Mental træning kan hjælpe på symptomerne, men det er også hårdt for den demensramte. Igen er det mest effektivt meget tidligt i et forløb. Overvej derfor, om det er dét værd. Skal i have effekt, skal der gøres meget, og man skal blive ved. Du ved selv, hvor langt i forløbet din mor er, og jeg håber at du vil overveje om en evt intervention er for hende, eller dig / jer.

Jeg har i øvrigt ikke selv erfaring med demente, kun neurobologi. Men jeg kender flere der arbejder med demens og hjerneskader, og der er ganske tunge diagnoser, som er svære at gøre noget reelt ved, specielt fordi den depression du selv er inde på ofte står i vejen for en del behandling.

Jeg kan godt forstå lysten til at gøre noget, og måske der er efdekter at hente ved at tage alle fronter på én gang, bare overvej at det også vil være hårdt og afvej om det er det rigtige.


Top
  
Svar med citat  
Indlæg: 07 dec 2022 00:29 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
Komplet uenig i at de 10+ sider med studier kan afskrives som god evidens. Ketosis er desuden et nemt og ufarligt værktøj at forsøge sig med.
Mental træning plus at være i ketose, plus at øge neurogenesis ved fx dans og diverse aktiviteter, må uden tvivl være det mest logiske og ligetil forsøg man kan foretage sig. Anekdotisk har jeg oplevet flere have gavn af ketosediæt, da jeg arbejdede på plejehjem som terapeut.
Ingen har sagt det løser noget som helst, men evidensen er primært positiv og solid. At gå op i den terapeutiske del lyder det allerede til, at de gør. Men at snakke om fremtiden, snakke om depression og gå til demensspecialister, som der er masser af i Danmark, er uden tvivl indsatsen værd.

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 07 dec 2022 18:48 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 05 jun 2022 12:34
Indlæg: 116
Desuden kan en høj dosis kur med de tilskud jeg nævnte sagtens gøre en kæmpe forskel ikke kun som forebygggende men også reversere grader af sygdommen ved at øge vækst af nye synapser og neuroner i høj grad. Man er allerede begyndt at studere det og selvom de bruger ALT for små doser i studierne er det stadig lovende og ud fra mine erfaringer og generel konsensus fra dem med pårørende som hjælper dem så vil både ketosis og tilskud gøre en verden til forskel så skal bestemt ikke affejes sådan


Top
 Profil  
Svar med citat  
Indlæg: 07 dec 2022 23:22 
Jeg siger ikke, at summen af studier i din søgning kan eller skal afskrives. Det er solid evidens for, at ketose kan spille en rolle i øget livskvalitet og måske kan forsinke fremgangen af sygdommen. Det jeg vil frem til er, at der ingen evidens er for kurering, og at det viste effekt er begrænset. Ketose er ikke "let", det er let for nogen. Det kræver derfor samme overvejelse som ved f.eks. behandling af yderst fremskreden kræft: skal den sidste tid bruges på noget, der er ubehageligt? Det er et personligt valg, og jeg synes det skal træffes på et realistisk grundlag. Som jeg skrev, hvis det er tidligt i forløbet giver det også for mig rigtig god mening - men er demensen mere fremskreden, så er jeg ikke så sikker.

Ift. Bacopa så er det rigtigt, at der er demonstreret effekt mod nogle typer demens - og som med andre interventioner er det klart noget der måske kan have en signifikant effekt hvis brugt tidligt. Men det kurerer intet, og er fundet effektløs på f.eks. alzheimer (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9379783/)

Jeg vil som sagt ikke diktere hvad man evt. skal gøre som demensramt eller pårørende, men blot give lidt perspektiv. Man skal afveje både de personlige og økonomiske aspekter ift. det forventede outcome.


Top
  
Svar med citat  
Indlæg: 08 dec 2022 00:41 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
"Ketose er ikke "let", det er let for nogen. Det kræver derfor samme overvejelse som ved f.eks. behandling af yderst fremskreden kræft: skal den sidste tid bruges på noget, der er ubehageligt?"
Det er vitterligt bare at leve af sovs, kød og alt der er godt. Men kan godt se det kræver samme overvejelse som kraftig kemoterapi.

Ingen snakker om at kurere, det er kun dig. Vi prøver at snakke om alternative måder at forbedre en tilstand hos en person. Når personen med demens stadig er til at kommunikere med, så giver det i min optik fin mening at prøve diverse umiddelbart ufarlige ting af (der er jeg i tvivl om ekstrakt fra planter ubetinget er positivt). Var det meget fremskredent, så giver det mening at snakke om den sidste del af livet. Men jeg ved ikke hvor fremskredent det er.

edit: ketose kan i starten godt være lidt hårdt for maven, da den lige er igang med at regulere sig selv stille og roligt. Men derfra er det efter min mening rimelig smooth sailing. Og som sagt er 3-4 måneder rigeligt for at høste goderne ved det. Der er mange måder at køre ketose på, og det betyder ikke et fuldstændigt fravær af kulhydrater.

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
Svar med citat  
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 12 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster


Du kan skrive nye emner
Du kan besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team