Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 11 aug 2020 05:46


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 10 mar 2006 00:36 
Da der er så mange forskellige sorter af Cannabis skal de ha en tråd for sig selv, her vil der først og fremmest komme en forklaring på hvad Sorter betyder.

Først starter vi med arter; der findes 2 (3) arter af Cannabis, som vi er interesseret i. Cannabis sativa og Cannabis indica, der ud over er der Cannabis Ruderalis som er en sibirsk vild hamp. Den producere ikke THC, auto blomstring (Er ikke en kort dags plante) og så smager den ikke særlig godt. Jeg vil personlig altid fra råde Ruderalis kryds som Low Ryder, Low Low og hvad de alt heder, med mindre man gør det for sjov med frø man har fået. Du bør ALDRIG betale for Ruderalis gener!

En sort er en indavlet variation af de enkeltes arter eller krydsninger imellem C. sativa og C. indica, som er stabiliseret af en avler igennem mange års arbejde. Da Cannabis er blevet kultiveret i tusinder af år mange steder og flere hundred år i den vestlige verden, er der sket mange naturlige mutationer som har givet en ny variant i lokale områder som der så er blevet avlet videre på der. Der for findes der mange forskellige smags variationer, planter med forskellige udsende, klima krav og udsende.

I dag er langt de fleste sorter krydsninger imellem Sativa og Indica, på den ene eller anden led og man snakker om de er Sat dom eller Indi dom (Sativa eller Indica dominante) da der er stor forskel på de to arters udsende, vækst, blomstrings og virkning.

Grundlæggende om Sativa, høje planter der tager lang tid at blomstre færdig. De giver en høj euforisk effekt, der primært sætter sig i hovedet. Dansk pot er ofte Sativa dom, men der med også sjældent haft tid til at færdig blomstret og modne.

Grundlæggende om Indica, lave og tætte buskede planter, der blomstre hurtigere færdig end Sativa. Indica giver en tung skæv effekt der sætter sig meget i kroppen og sætter tempoet ned på øverste etage, lidt samme effekt som langt det meste hash i EU som ofte er lavet i Morocco, Afghanistan og det område. Det er fordi Indica er langt bedre at lave hash af, på den måde at de ofte giver et større udbytte af THC trichomerne som ofte er større på Indica planter.

Så er der IBL sorter (inbreadline) som er hvad man kunne kalde en Ren sort, hvor alle variationer er avlet ud og generne er blevet stabiliseret så man får helt ens planter når man sår en pakke frø. Med undtagelse af at de vil være af forskellige køn, men ellers bære de alle den samme gen kode og disse frø/sorter er nøglen til at avle sine egne frø. Det tager en dygtig avler et hav af år at lave en IBL sort, disse frø sælges som regel ikke og hvis de gør er de usandsynligt dyre. Her snakker vi ikke 100 kr. pr frø men tæt på 1000 kr., det vil sige man køber ikke IBL frø med mindre man har avl og frø slag for øje. IBL frø kan krydses med sig selv og så giver de nøjagtige kopier af frøene man startede med samme gen sammensætning, hvor alm. frø vil lave variationer med det samme når man krydser bror og søster.

Vi skal ikke avle så vi går videre i teksten, med sorter og hvad vi kan bruge det til. For som vi nu ved er Cannabis ikke bare Cannabis, der findes mange forskellige og endnu flere er på vej. Da der forskes og avles Cannabis i det meste af verden, her hjemme er vi ikke så stærke endnu. Der findes dog danske avlere, der forsøger sig med at avl og de skal bare klø på.

Ved at sætte dig ind i sorterne og deres forskellige engnskaber vil man have en større succes, lige meget om man dyrker indendørs, udendørs eller i drivhus. Man vil også ende op med noget røg der virker som man godt kan li det, med en smag der tiltaler en.

Det er ikke nemt at sige hvad der passer dig, det er kun noget du kan sige og finde ud af ved at læse dig igennem, et hav af sorter og læse hvad andre har skrevet om den. Det kan også være du har et specielt ønske, noget du har røget et eller andet sted og kun kender navnet på sorten. Så er det vigtigt at sætte sig ind i hvordan den dyrkes her hjemme, det kan nemt ske den ikke kan dyrkes udendørs med succes fordi den blomstre sent og i lang tid før den er færdig og kan høstes.

Dyrker man indendørs har man nogen flere muligheder, da man selv er herre over hvad der sker, hvornår man sætter dem i blomst og man kan blomstre til de er færdige. Det er selvfølgelig stadig vigtigt at man vælger en god sort, der er en man syndes lyder tiltalende og er man helt ny bør man nok vælge en sort, der blomstre færdig rimelig hurtig og ikke skal vegge for længe.

Du bør gå efter gode frø, gode gener og en sort du kan li. Da der er mange avlere ude i verden og langt de fleste er amatører og hobby dyrkere, der måske nok ved hvad de laver, men enten ikke har faciliteterne eller har brugt lang tid nok på at gøre deres arbejde færdig. Er der mange dårlige kopier på markedet, lavet enten i godtroende uvidenhed eller i et forsøg på at tjene penge. Hvor man stadig betaler mange penge for en pakke frø og så får man, en stor omgang pære vælling af forskellige phenoer (planter af samme sort, med forskellige egenskaber) og der er måske ingen af dem der ligner den sort man enlig troede man fik.

Hvorfor er gode frø så dyre og kan det betale sig at købe?

Som tidligere nævnt tager det rigtig mange år at lave en sort man kan sælge, men sælger man sine IBL frø sælger man samtidig alt sit arbejde til fri kopiering. Der for er langt de fleste sorter på markedet i dag hybrider, krydsninger imellem to sorter og så cuber de frøene. Som er en avls metode hvor man laver en "falsk" stabilisering af generne, fjerde gang de krydser tilbage (hvis gjort korrekt) stabilisere de ca. 97%generne. Det giver dyrkerne en fin ens samling af planter når man dyrker frøene, men krydser man de to i et forsøg på at lave kopi frø vil generne sprede sig ned til 44%. Næste gang man sår de frø vil man få en masse planter med forskellige udsende, nogen høje andre lave og ca. 44% vil ligne den oprindelige plante. Krydser man så dem med hinanden igen ryger den helt ud i hampen, ned på ca. 22% stabilitet og så begynder det at være lige meget.
Cubede frø kan godt stabiliseres også, men det er svært og tager lang tid også selv om man virkelig ved hvad man laver er man nød til at dyrke dem om og om igen for at finde de rigtige gener.

Altså gode frø er dyre fordi der ligger ikke bare meget arbejde bag dem, men også mange års forskning for mange af de store avleres vedkommende. Der findes selvkølig massere undtagelser og der er også mange gode billige frø, der er bare langt imellem dem hvis man ikke ved hvad man skal kigge efter er det svært at vælge de rigtige planter at satse på når man får billige semi stabile frø. Der findes også massere eksempler på store frø firmaer der sælger frø der ikke er stabile eller har dårlige skjulte egenskaber som herma gener, det får primært dine hun planter til at sætte han blomster, der så bestøver dine planter og dit røg er fuld af frø. Det holder selvfølgelig også, men igen det er et spørgsmål om at læse folks erfaringer og dømme selv.

Det kan godt betale sig at punge ud for en pakke gode frø, betaler man for de rigtige gener får man også fuld valuta for pengene.

MVH
Piercer


Top
  
 
 Titel: Afghani #1
Indlæg: 15 mar 2006 21:10 
Gener: Afghani #1
Variant: Ren Indica
Type: True-Breeding
Avler: Seedsman Seed
Høst tid: ?
Blomstrings periode: 7-9 uger
Karakter: Kompakte buds, tæt indpakket i trichomer med en sødlig aroma og en meget tung virkning hvis man lader den blomstre færdig. (9 uger)Afghani #1 er en traditionel landrace der efter navnet stammer fra Afghanistan, hvor
frøene blev indsamlet i de afghanske bjerge af sacred seeds i 1970’erne. Afghani #1 er
en af de første indica pure breeding sorter, der blev brugt verden over i cannabis avls
projekter. Den er bla. kendt for dens tætte buds, mange store trichomer der gør denne
sort fremragende til at lave hash fra.

Afghani #1 bliver en lille tæt busket plante med en kraftig stamme, dens duft har en
kraftig sødlig karakter og under blomstring lugter den meget. Topskudne bliver meget
kompakte og de sætter sig tæt, hvilket gør den rigtig god til SOG (sea of green)
dyrkning.

Kort dyrknings vejledning til Hydro

PH er optimal ved 5.8 (5.5 – 6.2)

Frø: Startes i rent vand.
Kloner startes i rent vand evt. brug af rod hormon.

Frøplanter:................................Ec 0.9
Mødre planter:..........................Ec 1.5 – 1.8
Nye kloner m. rod:....................Ec 1.2 – 1.6
Planter i Veg:............................Ec 1.6 – 1.8 – (2.0)
Planter i Blomst (start):.............Ec 2.0 – 2.5
Planter i Blomst (midt):..............Ec 2.2 – 2.8 – (3.2)

Billede Billede


Top
  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team