Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 11 aug 2020 06:36


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Frø
Indlæg: 09 mar 2006 21:34 
Denne tråd vil som titlen siger omhandle Cannabis frø, men ikke noget om hvor du kan skaffe disse frø.

Til tros for at frø er fuldt lovlige i DK har vi her på Psychedelia.dk en politik om ikke at videregive links på forhandlere af aktive substanser, da cannabis frø er ulovlige at dyrke i Danmark. Da vi her vider giver informationer om hvordan man efter behandler dine frø, har vi bestemt at vi ikke vider give informationer til direkte forhandlere af frø.

Avlere vil blive nævnt, da det har en stor betydning for slut produktet. De sælger alligevel for det meste ikke frø til private alligevel, men der vil ikke blive linket til deres hjemmesider.

Der imod Skulle der med tiden gerne komme alt nødvendig info om, hvordan du udvælger frø, spire og sår dem med størst mulig succes.
Da der er flere forskellige metoder alt efter hvilket medie man bruger og hvilket medie man planter over i, nogen dyrker i jord andre dyrker i Hydro (vand) og så er der dem der dyrker i "soil less" medie (jord frit) f.eks. Coco (kokos fibre) vil der komme flere forskelige fremgangs måder.

Først og fremmest skal vi ha udvalgt de bedste frø, så vi er sikre på at vi starter med et godt og sundt materiale.
Billede

Vi starter med at finde pakken med frø af den sort (variant) vi ønsker at dyrke, så skal man side i et ordentligt lys og ved et opryddet bord.

Så hælder du frøene ud på en lille bakke eller noget med en kant, så de ikke triller for langt væk og så undersøger du hvert enkelt frø og sortere dem i 3 andre bakker. Brug gerne en lup eller et microscop hvis du har det ved hånden, det er selvfølgelig ikke alle der har et mikroskop. En lup koster ikke alverden, har set dem i tiger'en

1. sortering, 2. sortering og affald.

Kig efter og kontrollere følgerne og sortere frøene der efter:

A.
Vælg et frø med en moden brun farve, tydelige tegninger hvis de har nogen. Giv frøet et lille klem mellem tommel og pege finger, det skal være fast og hårdt. (Du skal ikke mase frøet af alle kræfter)
Gik det i stykker eller føles blødt smider du det ud, tager et ny og prøver igen. Hvis ikke så gå videre til B.

B.
Undersøg frøet og gerne med en lup, om der er tydelige revner eller huller i frø skalden. Frøet skal være helt, men det er ikke sikkert det er dødt bare fordi frø skallen er lettere beskadiget. Frø der er hele og ser pæne ud kommer du i 1. sorteringen, frø der har små skrammer eller du syndes ser lidt suspekte ud kommer du i 2. sorteringen. Har frøet misfarvninger, tegn på udtørring omkring revner eller ridser er de ikke nye og frøets kerne er derfor meget sikkert indtørret og død. Disse frø kasseres. Forsæt trin A og B til alle dine frø er sorteret eller til du har nok og gå videre til C.

C.
Alt efter hvor mange 1. og 2. sorterings frø du står tilbage med, bør du spire de fleste af dine 1. sorterings frø og alle dine 2. sortering. Hvis du altså ønsker at gemme nogle frø til en anden gang, bør det være 1. sortering da 2. sorteringen ikke har så god en holdbarhed. Har du frø nok udvælger du selvfølgelig kun 1. sortering og glemmer 2. sorteringen og følger trin D.

D.
Ta' to glas og klistre et markant på, et markere du 1. sortering det andet markere du 2. sortering og fylder dem begge 1/3 med vand. Hæld dine frø i hver ad de represnternde glas og stil dem mørkt i et køkkenskab, helst ved en konstant temperatur på 23-25 grader og aldrig over 30 grader. Ved 35 grader vil langt de fleste frø være døde! Her skal de stå i blød de næste 24 timer, hvor efter de skal sorteres igen alt efter om de flyder oven på eller ej. Flydere bortskaffes (I tilfælde af mange flydere, kan man give dem 24 timer mere) og dem der er faldet til bunds fiskes op i 1. og 2. sortering.

E.
2 stykker køkken rulle foldes på midten 2 gange, så det kan ligge på en underkop. Det første lag vædes op med frisk vand, det skal ikke sejle i vand bare vædet igennem. Frøene placeres jævnt fordelt på papiret, hvor efter det andet stykke papir lægges over og vædes op. kommer man for meget vand på, kan man nu tippe det hele og hælde overskynde vand fra og læg evt. en underkop over eller vitavrap. Stil dem ligeledes ved 23-25 grader i et skab nogle dage, hvor du kigger (forsigtig) til dem dagligt og holder øje med hvor vidt de spire og hvor langt de er.
Gentag dette med 2. sortering, hvis du har nogen. Løbne som dine frø spire kan du tage dem til trin F.
Billede

F.
Nu tager du forsigtig din lille spire op og planter den ud i en lille potte med så og prikle jord, det er vigtig at så dem i en jord uden eller med meget lavt nærings indhold. Potterne gør du klar og vander godt op nogle time før du skal bruge dem, du må gerne gøre det allerede aftenen inden du skal bruge dem. Så har de tid til at dræne godt og alt jorden bliver vædet op, den bliver nemmere at forme og gøre plads til den lille spire.
Prik med en lille finger et hul på samme dybde som din spire er lang, der efter lader du den forsigtig dumpe ned i det hul du har formet. Pres forsigtig jorden tilbage på plads så den omslutter den nyplantede spire, den behøver kun lige at blive dækket. Med mindre de allerede har smidt skallen helt, så skal du ikke dække kim bladene. Vand potten let og stil dem under 18-24 timers belysning, så vil de lyn hurtig kigge op og skyde godt.

Har lige brudt jord overfladen
Billede

Sådan ser de ud 24 timer senere
Billede


MVH
Piercer


Top
  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team