Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Tørning af Møg https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=2&t=30922 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | Mightyper [ 28 dec 2009 13:22 ] |
Titel: | Tørning af Møg |
Hej der ude Er blevet træt af at skulle vente en evighed på at mit møg skal blive tørt, så tænkte på om man kan tøre det i mickoovn??? Eller bliver det bare "kogt".???? Kunne også godt tøre det i en alm. ovn, meeeennnn det tror jeg sku ikk er så lækkert når man jo også gerne skulle bruge den bagefter til mit føde.... ![]() |
Forfatter: | Bubber [ 28 dec 2009 13:34 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Så længe det ikke kan komme af med fugten tørrer det ikke. Til gengæld tror jeg det vil lugte super, super grimt hvis du prøver. Hvad med at lægge det på en radiator? |
Forfatter: | Mightyper [ 28 dec 2009 16:26 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
hmm det med radiator har jeg overvejet med så skal det ind i huset, og det er det jeg gerne vil undgå.. |
Forfatter: | Bubber [ 28 dec 2009 16:49 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
http://www.dr.dk/DR2/Frilandshaven/J%C3%B8rgens+projekter/20080825105246.htm Formoder det også fungerer med lort. |
Forfatter: | Schhhvamp [ 28 dec 2009 18:04 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Det er vådt fordi du har fundet det udenfor, og ikke fordi det er kommet lige ud af bagdelen på hesten? Det skal jo helst være lidt gammelt, da nitrogenindholdet ellers kan være lidt for højt, som i det frygtede champost. Hvad skal du bruge det til, siden det skal være tørt? "Lortekager"? Hvis du pasteuriserer i vandbad vil det jo alligevel blive vådt igen. Og hvis du vil sterilisere det i glas eller pose i trykkogeren kan du jo evt bare klemme så meget væske ud af det som muligt, eller tilsætte lidt tør kokostråde eller vermiculite, så rammer det vel nogenlunde markkapacitet. |
Forfatter: | Mightyper [ 29 dec 2009 06:57 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Schhhvamp skrev: Det er vådt fordi du har fundet det udenfor, og ikke fordi det er kommet lige ud af bagdelen på hesten? Det skal jo helst være lidt gammelt, da nitrogenindholdet ellers kan være lidt for højt, som i det frygtede champost. Hvad skal du bruge det til, siden det skal være tørt? "Lortekager"? Hvis du pasteuriserer i vandbad vil det jo alligevel blive vådt igen. Og hvis du vil sterilisere det i glas eller pose i trykkogeren kan du jo evt bare klemme så meget væske ud af det som muligt, eller tilsætte lidt tør kokostråde eller vermiculite, så rammer det vel nogenlunde markkapacitet. det er vådt fordi jeg kun kan få det frisk og derfor vander jeg det ud, så de nitriter\nitrater ![]() |
Forfatter: | Schhhvamp [ 29 dec 2009 14:10 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Hvis det skal være tørt og du mener at det er skyllet grundigt nok igennem ville jeg bare krydse fingre og gøre som jeg skrev før. Du kan jo altid starte med en mindre portion som test, blande det med mindre næringsholdigt materiale (kokostråde fx) og du kunne evt. sterilisere det i stedet for at pasteurisere, hvis du er bange for der stadig er for meget nitrogen. Men hvis du skal bruge en masse er der vel ingen vej uden om pasteurisering, og så ville jeg gå efter mindst 2 timer. Nitrogenindholdet er ikke bare "who gives a fuck". Jeg ved heller ikke så meget om det, da jeg bare er en sjover i en lille kvalm lejlighed langt fra heste og bondepiger, men forholdet mellem kulstof og kvælstof i materialet er alfa og omega for folk, der går op i at lave god kompost: http://www.organicgardening.com/feature ... 12,00.html http://compost.css.cornell.edu/calc/cn_ratio.html Champosten (den der ikke har været anvendt til champignondyrkning) fungerer efter min mening ok hvis det steriliseres og blandes sammen med fx kokostråde, selvom jeg er ret sikker på, at kokostrådene ikke helt løser problemet med nitrogenindhold. Jeg forsøger p.t. med presset enghø kaninfoder til 15 kr fra Fakta. Det er sammenpresset enghø men dog helt uden frø (så det er bedre end "rigtigt" hø, eller hvad man kan kalde det) men nitrogenindeholdet er næppe ideelt . Jeg klippede det i stykker og blandede med kokostråde og steriliserede 1,5 time og ind til videre er det i hvert fald gået ret hurtigt med kolonisering. Hvis nogen er interesserede skal jeg gerne vende tilbage med en fuld rapport senere. Men det er bare for at sige at det ikke behøver gå helt galt hvis nitrogenindholdet er lidt i skoven, i hvert fald hvis det bare er lidt.. og hvis man behandler sit substrat ordentligt. |
Forfatter: | Culpepers [ 29 dec 2009 22:58 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Om Shanti skrev: Hvis nogen er interesserede skal jeg gerne vende tilbage med en fuld rapport senere. Ja jeg vil i hvert fald gerne melde mig som interesseret. |
Forfatter: | Mightyper [ 03 jan 2010 09:08 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Nitrogenindholdet er ikke bare "who gives a fuck". Det var også mere ment som jeg ikke er sikker på hvad det er der er i.. Tror jeg vander ud og prøver at past. det en gang. |
Forfatter: | Schhhvamp [ 04 jan 2010 16:55 ] |
Titel: | Re: Tørning af Møg |
Citat: Nitrogenindholdet er ikke bare "who gives a fuck". Det var også mere ment som jeg ikke er sikker på hvad det er der er i.. Tror jeg vander ud og prøver at past. det en gang. Nå ja, jeg kan godt se nu at det var det du skrev, beklager! En anden ting hvis substrate ikke er optimalt, er at det hjælper gevaldigt at bruge et rimeligt højt spawn ratio, dvs en stor mængde af koloniseret rug/pftek osv. til bulk substratet. Måske 1 dele spawn til 2 dele bulk (volumen) eller evt. helt op til 1:1. Desto mere (og bedre) spawn man bruger, i desto højere grad kan man gå på kompromis med kvaliteten af bulk substratet (og hvor sterilt forholdene behøver være). Jo mere spawn, desto hurtigere kolonisering, og desto sværere for andre organismer at få noget fodfæste. Så - start højt, prøv med mindre senere, så går det nok ikke helt galt. En amerikansk sporeforhandler udstiller nogle gange sine grows på shroomery, og han starter et par liter hestepære med et lille stykke koloniseret agar, men det kræver altså både et perfekt substrat og meget sanitære forhold. Der kan godt gro svampe på hø/coir, men det har også givet det første grønne mug i mere end et år, og det er lige præcis derfor de fleste folk ikke bruger hø. ![]() |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |