Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 20 jul 2024 11:10

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 03 maj 2024 15:09 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 03 maj 2024 15:00
Indlæg: 1
Hej med jer
Jeg er i gang med at skrive en bog om meditation og vil høre, om nogen har haft dårlige oplevelser ved forskellige meditationsforløb?
Det siges at meditation kan udløse endorfiner og en lykkefølelse, som kan sammenlignes med nogle stoffer. Man kan påvirke sindet i en postiv retning, men hvis det er tilfældet kan man vel også påvirke sindet i negativ retning via meditation. Hvis man f.eks. befinder sig et psykisk ustabilt sted.

Hvis nogen i dette forum har sådan nogle oplevelser, vil jeg meget gerne høre fra jer.
Tak

Mvh Sebastian


Top
 Profil  
 
Indlæg: 17 jul 2024 17:17 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 09 jan 2007 00:07
Indlæg: 189
Hej,

Jeg har aldrig selv oplevet andet end positive ting som følge af meditation. Men for et par måneder siden, faldt jeg over podcastserien kaldet The Retreat. Som handler om hvordan nogle bliver voldsomt psykotiske af langvarig meditation. Der er et par konkrete historier og eksempler i podcasten. Blandt andet et par tvillinger, som uafhængigt af hinanden kommer i kotankt med det og reagere sådan. En form for eksponering kunne man sagtens forstille sig kunne være medvirkende til at udløse det. De forklarer, at fænomenet er kendt tilbage til dengang det blev populært at rejse til Indien og meditere. Dem de taler med i podcasten, havde typisk været på retreats som underviste i en bestemt type meditation. Det lød meget som de silent retreats man også høre om. Hvor man henover 10 dage, ikke må tale sammen. Men bruger omrking 10 timer om dagen på meditation. Det lyder i sig selv som noget der godt kunne rykke lidt ved nogle ting og sager. Så ja, på den facon, overrasker det måske ikke. Jeg mener de havde et eksempel på en dansk mand også. Men det var et overraskende stort antal mennesker som reagerede sådan, på denne type meditation. Det førte endda nogle gange til selvmord.

Citat:
Tusinder af især unge tager hvert år på meditationscenterne Goenka i blandt andet Danmark og Sverige og andre europæiske lande. En ny podcastserie afslører et spor af ødelagte liv blandt tidligere deltagere, som blandt andre tæller danske Niels. Podcastserien´Introducing Untold´er en ualmindelig godt researchet, velfortalt og lydmæssigt smukt produceret gyserfortælling.


https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/n ... ygdom.html

Jeg tror det er podcasten du finder via linket her. Selv fandt jeg den på Spotify tidligere

https://www.youtube.com/watch?v=Nm6AYFJ ... Lt&index=5


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team