Faktisk synes jeg det giver god mening at buffereffekten i jorden er væk efter ca. 5 uger med en dårlig salt balance, specielt nu hvor han også skriver at det er forholdsvis små potter.
Zuicke skrev:
det er bare fra vandhanen... så 7 skulle jeg mene
Det er helt sikkert at dit vand ikke har en pH på 7 ud af vandhanen og det har en helt anden pH igen når du tilføre gødning.
pH er et udtryk for koncentrationen af H+ ioner i en vandigopløsning. En lav værdi betyder en større koncentration, højere værdi mindre koncentration. pH'en er ikke en stabil værdi men ændre sig efterhånde som der tilføres forskellige ioner, både i form af vandhanevand (karbonater af Ca og Mg) og fra gødningen (fx NH3/NH4+, HPO4--/H2PO4-).
Din jord har en pH på 6,5 når du køber den, men den begynder straks at ændre sig, alt efter hvad du hælder i den. Det første lange stykke tid sker ændringen meget langsomt fordi et buffersystem af ioner optager ændringen, men efter noget tid stiger ændringen i pH eksponentielt i hastighed. Det sker fordi det dominerende puffersystem er en ligevægt mellem NH3 og NH4 som tager tid at forskyde, hvorefter mindre puffersystemer som HPO4/H2PO4 meget hurtigt opbruges.
Derfor er det en god idé at sørge for at pH'en ligger omkring 6,2 - 6,5 i det vand man vander med.
Det er helt sikkert noget med næringsstofferne, det kunne også meget vel være en overgødning som BisMann skriver.
Mht til den brede vifte af ting du hælder i din jord, ville det nok være lettere at nøjes med de 3 gødningprodukter og droppe sukker/enzym/hormon blandingerne. Hvis du vil være sikker på ikke at overgøde, så start med 1/4 styrke og arbejd dig op derfra.