Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Fermentering af pot https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=17&t=42107 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | Etherlungs [ 17 sep 2012 22:13 ] |
Titel: | Fermentering af pot |
Til at starte med: CF guiden har jeg læst mange gange og der står MEGET lidt om fermentering. Jeg har høstet to planter i sidste uge. Alle skuddene er blevet trimmet og det hele har fået lov til at tørre i 5 dage. Jeg har groet i mange år men aldrig gået særlig meget op i at fermentere mit produkt. Jeg har været nødt til at tage det væk fra det hus hvor det har ligget og tørret (ellers havde jeg givet det 7 dage i fri luft) da jeg er bange for at der kan komme mus og æde det. Desuden hader jeg at have mit stash uden for rækkevidde selvom det næsten er ligeså angstprovokerende at have det på bopælen med den nuværende lovgiving. Nu til pointen ![]() Med vinduerne åbne selvfølgelig. |
Forfatter: | Kiwi [ 17 sep 2012 22:24 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Har du tænkt dig at cure det eller hvordan? Men ja lad det være knasttørt og begynd at cure det, eller evt i et marmeladeglas. |
Forfatter: | Etherlungs [ 17 sep 2012 22:37 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Ja jeg havde tænkt mig at cure det. Hvis jeg har forstået rigtigt er fermentering det danske ord for curing. Jeg har nemlig fundet dette topic på ICMag; http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=156237 Som du kan se skal man begynde at cure inden ens urt er helt tørt. Endnu vigtigere er mit spørgsmål om mug af åbenlyse årsager, det ville fandme være ærgeligt hvis der gik mug i det hele. Jeg hidkalder med al min jordiske styrke en god gammel cannabis gartner til at besvare mit spørgsmål i mit første indlæg. Citat: Kan jeg undgå mug hvis jeg har poserne det ligger i, åbne 2 gange om dagen i cirka 10 minutter hver gang ?
Med vinduerne åbne selvfølgelig. |
Forfatter: | Hector Salamanca [ 17 sep 2012 22:46 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Altså jeg ville nok tørre mit produkt normalt i små 2 uger, så det er nogenlunde tørt, men ikke knastørt. Også begynde fermenteringen præcis som du beskriver, ved at åbne 2 gange om dagen i 5-10 min. Efter nogle uger kan man så nøjedes med 1 gang om dagen og efter endnu flere uger, hver 2.-3. dag. Det er svært at give dig et præcist svar på hvor ofte det er nødvendigt at åbne. Det kommer jo også an på luftfugtigheden i dit rum. |
Forfatter: | Psykofreak [ 17 sep 2012 23:31 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Jeg har dyrket rigtigt meget pot før i tiden. Min erfaring er at det tit går galt når man forsøger at fermentere det, så mit råd er. Grøn Pot er bedre end ingen Pot.. |
Forfatter: | Kaktus Klausen [ 18 sep 2012 00:29 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Etherlungs skrev: Ja jeg havde tænkt mig at cure det. Hvis jeg har forstået rigtigt er fermentering det danske ord for curing. Jeg har nemlig fundet dette topic på ICMag; http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=156237 Som du kan se skal man begynde at cure inden ens urt er helt tørt. Endnu vigtigere er mit spørgsmål om mug af åbenlyse årsager, det ville fandme være ærgeligt hvis der gik mug i det hele. Jeg hidkalder med al min jordiske styrke en god gammel cannabis gartner til at besvare mit spørgsmål i mit første indlæg. Citat: Kan jeg undgå mug hvis jeg har poserne det ligger i, åbne 2 gange om dagen i cirka 10 minutter hver gang ? Med vinduerne åbne selvfølgelig. Følg du blot de gode råd i den tråd. Hvis du inspicerer det 2 gange dagligt, er der ingen fare for det går galt, så hurtigt arbejder mug ikke. I starten skal du nok have det ud af poserne imellem dine besøg, senere bare de 10 min, til sidst kan du bare kigge det igennem og så lukke igen. Put en vaniljestang ved så kommer det til at lugte lidt af det, smagen er dog stadig afhængig af om klorofyl bliver nedbrudt. Hvis du kan mærke en varmeforskel når du stikker hånden ned i poserne, så er fermenteringen igang. Og lyt nu endelig ikke til folk der fortæller dig at det skal være knastørt før man går igang, så er det nemlig en langsom fermentering du får. Livet er simpelthen for kort til ikke at ryge fermenteret pot. Hvis du vil følge med i processen uden at have mere end et par buds hjemme, kan du lave thaistiks. Du ruller en avis stramt omkring et eller flere topskud. Den åbner du dagligt indtil det er færdigt. Held og lykke. |
Forfatter: | Bismann [ 18 sep 2012 01:14 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Hvis man tørre det for meget risikere man at stoppe fermenteringen helt, der skal være noget fugt til. Under processen mens det er luftæt udjævnes fugten langsamt fra det inderste af buddet til ydersiden, når man åbner op igen, tørre ydersiden af budsne mere ind indersiden, luftæt igen, rince and repeat. Det giver en langsom jævn tørring der hjælper til en jævn nedbrydning af klorofylen. Jeg vil anbefale dig at få fat i nogle sylteglas med patentlåg. både fordi de er bedre til at holde luftæt end poser, men også fordi posernes inderside kan opsamle kondens. Den øgede mængde fugt kan betyde lokal mug, der kan sprede sig til hele posen, især hvis posen rystes. Jeg plejer at fylde sylteglasset op først med de store skud, og så små skud ovenpå, således at der er luft i bunden og evt. fugt ikke opsamles at et bud i bunden. Putter det nok også på glas rimeligt tidligt ift. mange, og så tager jeg budsne ud for at skifte luften, de første par dage til en uge, alt efter fugtighed. Har altid begrænset mig til ret små mængder, så det har været til at holde øje med uden så meget bøvl, men med større mængder er det måske bedre at tørre lidt mere, og være på den sikre side. Den normale tommelfingeregel siger når kvistene i budnse begynder at blive snappy. Men personligt synes jeg det giver bedre resultater at putte dem på glas før det. |
Forfatter: | Etherlungs [ 19 sep 2012 02:01 ] |
Titel: | Re: Fermentering af pot |
Etherlungs skrev: Ja jeg havde tænkt mig at cure det. Hvis jeg har forstået rigtigt er fermentering det danske ord for curing. Jeg har nemlig fundet dette topic på ICMag; http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=156237 Som du kan se skal man begynde at cure inden ens urt er helt tørt. Endnu vigtigere er mit spørgsmål om mug af åbenlyse årsager, det ville fandme være ærgeligt hvis der gik mug i det hele. Jeg hidkalder med al min jordiske styrke en god gammel cannabis gartner til at besvare mit spørgsmål i mit første indlæg. Citat: Kan jeg undgå mug hvis jeg har poserne det ligger i, åbne 2 gange om dagen i cirka 10 minutter hver gang ? Med vinduerne åbne selvfølgelig. Følg du blot de gode råd i den tråd. Hvis du inspicerer det 2 gange dagligt, er der ingen fare for det går galt, så hurtigt arbejder mug ikke. I starten skal du nok have det ud af poserne imellem dine besøg, senere bare de 10 min, til sidst kan du bare kigge det igennem og så lukke igen. Put en vaniljestang ved så kommer det til at lugte lidt af det, smagen er dog stadig afhængig af om klorofyl bliver nedbrudt. Hvis du kan mærke en varmeforskel når du stikker hånden ned i poserne, så er fermenteringen igang. Og lyt nu endelig ikke til folk der fortæller dig at det skal være knastørt før man går igang, så er det nemlig en langsom fermentering du får. Livet er simpelthen for kort til ikke at ryge fermenteret pot. Hvis du vil følge med i processen uden at have mere end et par buds hjemme, kan du lave thaistiks. Du ruller en avis stramt omkring et eller flere topskud. Den åbner du dagligt indtil det er færdigt. Held og lykke. Tusind tak for dette fantastiske svar, det fik min lidt neurotiske nervøsitet over mug til at gå væk og bestemt min viden til at vokse ![]() Tak Joseph Hashdropz og BisMann, det var også indlæg jeg fik meget ud af. |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |