Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 29 jul 2021 16:31


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 32 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 07 nov 2016 10:18 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 05 nov 2010 00:23
Indlæg: 2819
Geografisk sted: Jupiter
Igennem nogle af de dybe oplevelser jeg har haft med psykedeliske stoffer, har jeg fået indsigt i eksistensens karmiske pisk.

Vi kender stort set alle sammen til de kortsigtede træk, at hvis man gør noget godt for andre med en ren intention, så får man en belønning. Belønningen kan være hvad som helst - fysisk velvære (eufori), et ønske der bliver opfyldt og alt muligt andet. Belønningen kommer ikke nødvendigvis umiddelbart efter handlingen, og dette bidrager til det mystiske i loven om karma.

Hvis man tror på det fænomen, så må man også tro på at det går begge veje. Altså hvis man handler egoistisk, ud af grådighed, dovenskab, begær, vrede eller lignende, vil man blive straffet før eller senere.

Det fede ved dette er, at man kan afvikle og optjene karma ved at tage det med i sine overvejelser, rense ens sind (tanker, intentioner mm.), og handle herefter.

Med det på plads vil jeg høre jer, hvad i tror der er mest effektivt til at afvikle dårlig karmisk energi og optjene god? Måske det er forskelligt hvad der virker bedst, alt efter hvor den dårlige karma kommer fra?

Jeg oplever at min energi bliver renset når jeg fokuserer på at holde min indstilling på "hvordan kan jeg hjælpe?" I stedet for "hvordan hjælper det mig?". Det indebærer også at gøre det bedste for andre. Det gælder både dyr og mennesker, men især også Jorden. Jeg kan tydeligt mærke en drastisk positiv ændring i mit sind når jeg i naturen samler affald op efter andre. Der er selvfølgelig meget mere der kan nævnes og specificeres nærmere, men jeg stopper her.

Sidst kunne jeg tænke mig at høre hvad i tror der hurtigst kan afvikle negativ energi, der er en bivirkning af seksuel frustration/begær? Hvis i ikke tror på karma, så må i gerne byde ind alligevel :)

I er også velkomne til at stille mig spørgsmål.


God mandag :hjerte:

_________________
Jeg har aldrig haft problemer med at ramme klimaks, i amfetamin-påvirket tilstand.. Tværtimod. Jeg har engang fået udløsning af at trække i skinkelynet 4 gange/dryppe den af, efter jeg havde pisset.
- Halose 2018


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 nov 2016 11:24 
Offline
Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: 25 maj 2005 23:45
Indlæg: 2455
Geografisk sted: Inside the animal
At 'optjene karma', og at gøre noget godt for andre, bare for selv at få det bedre / få 'belønningen', lyder ikke særlig karma-agtigt.
Handler man så netop ikke bare egoistisk?

Ps. Psychedelia er et produkt af seksuel frustration :D

_________________
- Spis ild
Støt Psychedelia
Psychedelia.dk på facebook


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 nov 2016 14:21 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 05 nov 2010 00:23
Indlæg: 2819
Geografisk sted: Jupiter
Forstår udmærket hvad du mener, og det er derfor man må rense sit sind. Med en ren intention om at gøre noget godt - udelukkende for at gøre noget godt, er den karmiske belønning blot er en bonus.


Tak for svar :)

_________________
Jeg har aldrig haft problemer med at ramme klimaks, i amfetamin-påvirket tilstand.. Tværtimod. Jeg har engang fået udløsning af at trække i skinkelynet 4 gange/dryppe den af, efter jeg havde pisset.
- Halose 2018


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 nov 2016 16:09 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 27 feb 2009 19:21
Indlæg: 1379
Har det sådan, at jeg ser det som en selvfølge at hjælpe til, hvis man har noget at give af, og har man ikke så lader jeg bare være. Hvis noget fylder for meget, så må man sørge for at råde bod på det, og tage sin del af ansvaret, og ellers tænker jeg ikke så meget over det, andet end at det er dejligt når karma "giver igen".

_________________
Tilgiv Tilbliv


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 nov 2016 11:12 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 03 apr 2002 01:01
Indlæg: 2442
Geografisk sted: Sjælland
Jeg vil foreslå dig at se My name is Earl mens du tænker over det.

Jeg kan godt lide idéen om karma, men i praksis tror jeg det fungerer lidt anderledes. Hvis alle sørger for at gøre noget godt for andre, f.eks. aflevere den pung de finder til ejermanden, så vil der statistisk set være større risiko for at de selv vil få deres pung igen hvis de mister den. Så jo flere af os der tror på det, jo bedre vil det fungere. Men jeg tror ikke der findes en stor facitliste med alle menneskers gode og dårlige gerninger.

_________________
All perverts may not be marijuana smokers, but practically all marijuana smokers are perverts.
Colonel Garland Williams, former head of U.S. Narcotics Enforcement


Idag kan vi dø af at elske med hinanden
Så vi lever som vi gør. fordi vi ved vi' på spanden
Verden er for fuld af lort, til jeg kan sortere
Så jeg prøver bare på at få mit liv til at fungere


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 nov 2016 11:28 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 03 maj 2010 12:37
Indlæg: 780
Er med på bubbervognen, på det mere lavpraktiske niveau. Mener at der er lavet eksperimenter med "gode gerninger", hvor de beviste at dét at gøre gode gerninger, får en selv til at føle sig godt tilpas i hjernen.

Og skulle man have til vane at miste sin pung, så smid et billede af en baby deri, øger "hjemsendelses-graden" markant.

_________________
FREKSEMPEL asså


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 nov 2016 22:55 
Jeg tror på karma. Men for mig fungerer det sådan, at man så vidt muligt skal handle etisk korrekt i forhold til helheden/universet, og ikke individet mig/dig, hvad der er bedst i det lange løb, og selvfølgelig uddeling af ren kærlighed og visdom til alle og enhver, uden at forvente noget igen.

Så man bliver nogle gange nødt til at handle sådan, at man udstår som en idiot, et fjols eller et dårligt menneske i situationen, for at opretholde retfærdigheden sådan, at det vil gøre gavn for helheden langt senere henne, hvor ingen vil kunne se, at det var denne handling man gjorde for lang tid siden, der har ført til, at det hele endte godt i sidste ende.

Man tager skammen på sig, uden at forvente noget igen. Her kommer karmaen så ind, og giver dig noget igen. En god følelse i sindet, da man ved, at man har gjort det rigtige uanset bekostning.

Det er min forståelse af karma indtil videre, om det egentlig fungerer sådan i virkeligheden, er jeg ikke sikker på.

Håber det giver mening :P


Top
  
 
Indlæg: 09 nov 2016 02:41 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 05 nov 2010 00:23
Indlæg: 2819
Geografisk sted: Jupiter
Tak for svarene alle.

Fritzie: Har man ikke altid noget at give af? Jeg tror på at et godt skridt i den rigtige retning er ikke at binde sig til materielle værdier. Hvis dette praktiseres kan man i princippet stort set altid fokusere på det større billede i en situation.

Bubber/fudge: Jeg har set serien, og synes den er morsom men er for bogstavelig. Jeg tror ikke det er så simpelt. Tror på det er noget spirituelt, der ikke kan måles og vejes. Men klart at man kan bevise det på kort sigt, ved at måle på hjernen og signalstoffer (eller lignende). Om man tror på et system eller ej er IMO mindre relevant, så længe man gør sit bedste for at handle korrekt etisk.

Ø Tripperen: Jeg er helt enig i hvad du skriver. Det er dog lidt besværligt at sætte sig selv i en situation hvor man skal træffe en beslutning om hvad det bedste for andre er (i fht. hvordan man selv handler), når de andre involverede evt. er blændet af selviske tænker/lyster. Hvordan ved du at du gør det rigtige, i det lange løb. Samtidig tror jeg man kan påtage sig andres negative karma, og modtage deres straf, fx i form af fysisk smerte/sygdom - og så på den måde optjene god karma.

Rigtig dejligt i gider at svare :hjerte:

_________________
Jeg har aldrig haft problemer med at ramme klimaks, i amfetamin-påvirket tilstand.. Tværtimod. Jeg har engang fået udløsning af at trække i skinkelynet 4 gange/dryppe den af, efter jeg havde pisset.
- Halose 2018


Top
 Profil  
 
Indlæg: 09 nov 2016 11:03 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 02 jun 2010 17:13
Indlæg: 2690
Geografisk sted: over stok og sten
gør man idet hele taget ikke næsten alt - for at få det bedre selv?
(jeg bliver glad når du er glad) Jeg kan ikke find ud af hele det der egotrip. Jeg tror aldrig jeg har gjort noget godt for andre for ikke i sidste ende at lade det falde tilbage på mig selv. Jeg forærede nogle gamle cykler til det lokale asylcenter for noget tid siden da jeg hørte de manglede nogle så de kunne komme ud og handle osv' når busserne ikke kørte, jeg brugte endda nogle gode timer på at sætte dem i nogenlunde stand. Og lige efter at de var afleveret begyndte den her tankestrøm af' hvorfor fanden jeg egentlig gjorde det ? for at se på smil og få anderkendelse, folk der i et kort øjeblik tænker næ sikker en flink fyr ? ja. Det var det jo nok. Tanken om at de nok bruger cyklerne idag gør mig da glad inden i, jeg har gjort nogle menneskers liv en lille my nemmere, og tanken om at jeg afsatte noget af min tid til det' føles godt, og det føles godt at fortælle om, så er man rigtig på sin høje hest ikke ? pfffffff.. Jeg kan ikke finde ud af om det er en selvdestruktiv måde at tænke på da man jo i sidste ende ikke gider at gøre noget for nogen så, eller om det bare er en realistisk tankegang fri for romantisk pladder.

_________________
Because Im a faggot alright
Skal du have et gok i nøden din skidespræller ?


Top
 Profil  
 
Indlæg: 09 nov 2016 15:14 
Man skal nemlig ikke træffe en beslutning, man selv vurderer er bedst for andre. Jeg sagde, at det ikke handler om individet dig/mig eller andre.

Jeg synes ikke, at etik er flydende og subjektiv. Etikken er i forhold til mig selv, hævet over menneskeheden, og har nogle absolutte normer. Noget man bare aldrig må gøre. Disse normer kan man kun opnå indsigt i, igennem seriøs selvudforskning og selvudrenselse, og når man er kommet i besiddelse af denne visdom, har man fået til opgave, at leve og handle efter den, til hver en tid, uanset bekostning. Man skal altså ikke gøre noget godt/skidt for nogen andre, men handle i forhold til de absolutte normer. Dette gør at man faktisk altid kun har et valg i en given situation, og bliver man rigtig dygtig til at ramme det rigtige, ender man i en tilstand lignende det daoisterne kalder "wu wei".

Alene tanken om "at optjene god karma" synes jeg lyder lidt af egoisme, og skræmmer mig.

Men om det i virkeligheden er korrekt, kan jeg ikke vide.


Top
  
 
Indlæg: 09 nov 2016 20:35 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 27 feb 2009 19:21
Indlæg: 1379
Gone: Ja og nej, jeg mener bare at man ikke kan redde hele verden selv på en dag, der er kun så meget man kan gøre/give, og så er jeg forresten rimelig enig med hvad Ø skriver, synes Wu Wei siger det meget godt. Det handler netop om ikke at vide hvad konsekvensen er, men bare at handle i overensstemmelse med hvad der er bedst for verden, og det er næsten altid noget med at minde andre om hvor godt livet kan være, eller på andre måder højne bevidsthedsniveauet, men uden at have det som mål. Det sådan lidt, hvis du ser en gammel dame vælte på gaden, og glemmer alt om alting for at hjælpe, så er det god karma, hvis du derimod først skal til at tænke over, at den her handling er god, så derfor gør jeg den, ja så falder det lidt til jorden igen.

_________________
Tilgiv Tilbliv


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 nov 2016 12:00 
Denne del er dog ikke så smukt formuleret, "og bliver man rigtig dygtig til at ramme det rigtige, ender man i en tilstand lignende det daoisterne kalder "wu wei".

Der skal stå "og bliver man rigtig dygtig til at følge dette flow, ender man i en tilstand lignende den daoisterne kalder "Wu Wei". Det er ægte etik, og god karma for mit vedkommende. Fordi det handler om at handle, i forhold til det der føles rigtigt(for hele universet), uden at tænke videre over det, eller at kende konsekvenserne som Fritzie er inde på.


Top
  
 
Indlæg: 10 nov 2016 16:12 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 05 nov 2010 00:23
Indlæg: 2819
Geografisk sted: Jupiter
Ø: Jeg er helt enig i at karmaloven er universel, det ligger lidt i ordet. Så selvfølgelig gælder samme regler og normer for alle, dyr som menneske, plante, sten, planet, guder, dæmoner osv. Vi mennesker er bare så heldige at vi kan praktisere det, dharma eller hvad man skal kalde det, som ingen andre! Jeg kan (som mange af jer sikkert også kan) ofte mærke hvad der er universets naturlige gang, og handler i alle disse tilfælde derefter, men nogle gange opstår tvivl, og dér kan det være svært at handle i følge de absolutte normer som du kalder dem. Desuden kan der opstå blokader eller tåge, som gør at man ikke kan 'høre' universet. De fleste forstår jo det basale med ikke at være grådig, ondskabsfuld o. lign., men i komplekse situationer kan det være svært at skelne mellem logik, lyst og universets vilje. Især hvis man er vant til at lytte til sin indre synder, og agerer ud fra grådighed og lign., kan det være nær umuligt at 'slukke' for de selviske tanker og lytte til universet... Hvis det giver mening :P

"at optjene god karma" skal ikke tages så bogstaveligt Ø. En mere passende måde at sige det på er "at rense ens (karmiske) energi". For det er i virkeligheden hvad man gør. Og det er ikke egoistisk med mindre man gør det for ens egen skyld, og dette vil svække processen betydeligt. Det gør jeg personligt ikke, den lykke jeg får ud af det er blot en bonus. Men det vil jeg ikke skrive om i denne tråd. Smid en pm hvis det er.

Dog vil jeg gerne høre hvordan du ved at du følger de absolutte normer? Kan du høre universet fortælle dig hvad du skal gøre, eller rettere sagt, mærke det? Bliver du påvirket af andre mennesker, hvis de handler ud fra selviske intentioner?


Apollo: Jeg tror på at en uselvisk handling altid er en god ting, men jeg tror ikke det renser dig så meget som det kunne, hvis du har en selvisk bagtanke. For mig handler det om vane og konstant analysering af egne tanker, intentioner og handlinger, med mindre man får foræret indsigten på anden vis - så er man sjældnere i tvivl om hvad man skal gøre. Ved at analysere sig selv kan man påbegynde en modificering, som, hvis udført konstant eller tæt på konstant, kan rense sindet og åbne for kontaken til universet, eller hvad man skal kalde det.


Fritzie: Jeg er helt enig. Man kan starte med at prøve at gøre det til en vane, i de situationer hvor man ved det er det rigtige. Så bliver det en selvfølge, og allerede der er man jo godt på vej, i hvert fald i det materielle plan. Det er i det spirituelle at det bliver svært - det er jo skjult for de fleste af os til hverdag, og med mindre vi stræber efter at komme til sandheden dér, så er det virkelig ikke nemt. Især i et samfund hvor det generelt ikke er anerkendt, pga 'manglende beviser'.. men det er en anden sag.

Dejligt brugbare svar. Tror ikke jeg har formuleret mig efter hensigten fra start, men det håber jeg at jeg har rettet lidt op på nu, må dog indrømme at jeg er ret omtumlet i dag pga alkohol de sidste par dage. :lol:

_________________
Jeg har aldrig haft problemer med at ramme klimaks, i amfetamin-påvirket tilstand.. Tværtimod. Jeg har engang fået udløsning af at trække i skinkelynet 4 gange/dryppe den af, efter jeg havde pisset.
- Halose 2018


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 nov 2016 18:25 
Offline
Coca-entusiast
Brugeravatar

Tilmeldt: 22 dec 2015 00:35
Indlæg: 519
Geografisk sted: In your dreams, Pedro... In your dreams!
Mr. Gone skrev:

Sidst kunne jeg tænke mig at høre hvad i tror der hurtigst kan afvikle negativ energi, der er en bivirkning af seksuel frustration/begær? Hvis i ikke tror på karma, så må i gerne byde ind alligevel :)Denne herre har nogle fine tips :) : https://www.youtube.com/watch?v=rl5aZ-rx6IU

_________________
#DERUDAF!

-BILLED GUIDE: Sådan laver man kokain! Fra Blad til HCl: viewtopic.php?f=80&t=55695
-BILLED GUIDE: Oprensning af gade kokain til 99% Kokain HCl: http://www.psychedelia.dk/forum/viewtop ... 80&t=51476
-Acetonevask af kokain: http://www.psychedelia.dk/forum/viewtop ... 86&t=51577
-BOG: The Coca Homegrowers Guide: http://www.psychedelia.dk/forum/viewtop ... =1&t=51497


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 nov 2016 01:58 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 feb 2008 20:46
Indlæg: 587
Geografisk sted: København
Jeg kan ikke rigtigt svare på hvordan man slipper ud af det, men en enormt effektiv måde at sætte sig selv i stor karmisk gæld er stofmisbrug af et stof der virkeligt tillader dig at "æde" store mængder energi.

Speed gør mig enormt sulten, coke endnu mere.

_________________
Du bliver hvad du spiser: rekreative stoffer en en måde at signalere til kroppen hvad du har brug for.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 nov 2016 09:30 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 16 jan 2013 20:33
Indlæg: 732
Geografisk sted: Messier 45
(Opdaterer indlægget med svar på OP, når jeg er hjemme her lidt over middag)

Ø Tripperen! skrev:
Jeg synes ikke, at etik er flydende og subjektiv. Etikken er i forhold til mig selv, hævet over menneskeheden, og har nogle absolutte normer. Noget man bare aldrig må gøre. Disse normer kan man kun opnå indsigt i, igennem seriøs selvudforskning og selvudrenselse, og når man er kommet i besiddelse af denne visdom, har man fået til opgave, at leve og handle efter den, til hver en tid, uanset bekostning. Man skal altså ikke gøre noget godt/skidt for nogen andre, men handle i forhold til de absolutte normer. Dette gør at man faktisk altid kun har et valg i en given situation, og bliver man rigtig dygtig til at ramme det rigtige, ender man i en tilstand lignende det daoisterne kalder "wu wei".


Det er vist lidt af en misrepræsentation af wu wei-begrebet og har ikke meget med daoisme at gøre. :) Det du beskriver er mere en platonisk/augustinsk inspireret etik.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 nov 2016 10:08 
Jeg repræsenterer ikke Wu Wei Stjerne, jeg repræsenterer min egen filosofi/fortolkning af Karma, og bruger Platons model til at beskrive etikken, og Wu Wei til at illustrere, hvordan det udføres, og hvor det fører hen.
Hvis du læser det nøje, burde det være til at forstå. Jeg har mine egne tanker omkring universet, og refererer hverken det ene eller det andet. Jeg bruger bare disse modeller, til at fortolke og formidle mine egne tanker.


Top
  
 
Indlæg: 11 nov 2016 11:46 
Mr. Gone
Jeg kan ikke direkte mærke, om jeg handler i henhold til de absolutte normer. Men jeg kan mærke, om jeg føler, at jeg handler i overensstemmelse med universets normer.

Jo jeg bliver stærkt påvirket af mine omgivelser, både de gode og dårlige energier, der udvikles/opleves. Nogle gange stopper jeg helt op, da jeg bliver så påvirket af mine omgivelser, at jeg bliver forvirret omkring etikken, i situationen. I enkelte situationer har det været så kritisk, at jeg helt spontant har smidt mig ned i meditationsstilling, da jeg kan mærke, at uanset hvordan jeg handler, vil jeg fucke up.

Jeg fucker stadig ret tit op, da jeg ikke er særlig rutineret i denne livstil, men det vil jeg forhåbentlig blive bedre til, som tiden går. Men renere jeg bliver, mindre kokser jeg i det, og stærkere kan jeg stå imod negative energier, fra mine omgivelser, og bliver derved mindre påvirket.


Top
  
 
Indlæg: 11 nov 2016 14:32 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 16 jan 2013 20:33
Indlæg: 732
Geografisk sted: Messier 45
Ø Tripperen! skrev:
Jeg repræsenterer ikke Wu Wei Stjerne, jeg repræsenterer min egen filosofi/fortolkning af Karma, og bruger Platons model til at beskrive etikken, og Wu Wei til at illustrere, hvordan det udføres, og hvor det fører hen.
Hvis du læser det nøje, burde det være til at forstå. Jeg har mine egne tanker omkring universet, og refererer hverken det ene eller det andet. Jeg bruger bare disse modeller, til at fortolke og formidle mine egne tanker.


Det er også fint nok. Men når jeg siger du misrepræsenterer, så mener jeg, at du bruger begrebet i en kontekst, hvor det ikke giver nogen mening at bruge, hvis du vil bibeholde dets oprindelige indhold. Jeg mener, du udlægger en ren platonisk etik (og den er der som sådan intet nytænkt i) og siger slutteligt "den ender så i det daoisterne kalder wu wei".. øh, nå??
Ja, det kan du da godt skrive, men da må du forklare hvad du lægger i begrebet (da det tydeligvis ikke kan være hvad betydning det har båret gennem den flere tusind år lange tradition, den er indlejret i), og også hvorfor du insisterer på at bruge et kinesisk udtryk ude af kontekst til at betegne noget andet, end hvad det har båret af mening gennem flere tusind år.

Jeg mener, Wu Wei er jo et udtryk for en oprindelig spontanitet eller umiddelbarhed, der netop ikke er fortænkt eller villet. Det kan altså aldrig være resultatet af en eller anden praksis - det er at stryge selve begrebet mod hårene. Det er i langt højere grad et æstetisk begreb og ikke fordrende til noget på nogen vis. I den oprindelige, kinesiske betydning. Du kan selvfølgelig godt bruge det i en anden kontekst og med en anden betydning, men du må forklare hvorfor du gør det og hvorfor du insisterer på at gøre det.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 nov 2016 14:54 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 16 jan 2013 20:33
Indlæg: 732
Geografisk sted: Messier 45
Man går på afveje, hvis man tænker karma som et 'point-system' eller med den årsags-virknings forståelse, der har været lidt anledning til i tråden. Gør noget godt og få noget tilbage. Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at vi talte karma på dets egne præmisser i begrebets reelle sociale, historiske og kulturelle kontekst og med det indhold, som det har her. Ellers taler vi jo ikke om 'karma'-begrebet, men netop noget helt andet.

Karma er egentlig bare, og nu snakker vi i den oprindelige indiske tanke og ikke new-age, udtryk for hvor i den kosmiske orden af livs-dødscyklus man er indlejret. Altså hvilket liv, man er blevet skænket. Og hvordan man skal forvalte det - her kommer yoga ind. Yoga forstået som praksis og ikke i den snævre 'asanas, pranayam og meditation' forståelse. (Det er altså ikke, at nu handler jeg 'moralsk godt' og bliver skænket noget godt tilbage af 'universet').

Den gængse forestilling i Indien - og det går helt tilbage til deres tidlige vediske skrifter (se fx Purusha-hymnen) - er netop ikke, at man skal 'stride mod' ens karma, men udfolde den i overensstemmelse med dharma, kosmos' lovmæssighed (karma yoga). Dvs. det er egentlig en fordring til radikal socialkonservatisme, man skal udfolde den rolle og position man er givet i samfundet fra sin fødsel af. Så er det rigtigt, at tanken er, at des mere man gør modstand og stikker ud fra sin karmiske position, des lavere nede i 'kæden' er man placeret i næste reinkarnation. Så på den måde er der selvfølgelig en årsags-virkning sammenhæng. Det er hele den her tanke, der ligger bag det indiske samfund og kastesystem.

En anden tradition i Indien er bhakti yogaen, hvilket nok er den jeg er mest tilbøjelig til at være sympatisk overfor. Tanken er, at man kan bruge omstændighederne i ens givne liv (ens karma) som materiale til at komme sin Gud (om man kalder det Vishnu eller Shiva er lidt lige meget) nærmere gennem hengivelse. Det er så at sige en praksis, hvor du handler ikke med henblik på den næstes bedste, men du handler altid med henblik på og i hengivelse til det højeste, Gud. Du ser det guddommelige i det liv, du er blevet skænket og du giver dine handlinger tilbage mod det guddommelige i taknemlighed. Tanken er, at man kan hæve sig op over det karmiske og komme det højere nærmere ved at handle på det skænkede med en orientering mod det højeste. Læg mærke til, at denne tanke nødvendigvis ikke strider med karma-yogaen, hvorfor den også er en udbredt tendens i den 'folkelige' hinduisme.

Den sidste store tendens i Indien er så den mere dødsfikserede/nihilistiske, netop de 'vismænd', der vil lægge alt det skænkede bag sig og frasige sig alt det timelige. Udsultning, frivillig fattigdom, meditation i huler. Dødskulte, der bor på kirkegårde og ruller sig i kremeringsaske. Buddhismen og dens klostervæsen er egentlig bare en radikal/ateistisk afgrening heraf.

Så hvordan skal man forvalte sit skænkede liv/sin karma i følge inderne?
Groft sagt er der 3 'main-road' orienteringer:
1. Gør din karma, udfold din position i den kosmiske orden i dens reelle lovmæssighed (den socialkonservative)
2. Handl altid med henblik på det højeste, din Gud og ikke dig selv eller næsten (bhakti)
3. Frasig dig alt det jordlige og timelige (swami-sages, dødskulte, buddhisterne).


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 32 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team