Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 28 jan 2021 03:47


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Deep Dream
Indlæg: 12 jul 2015 19:13 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 14 apr 2011 00:03
Indlæg: 1295
Sjovt at der netop i dag skulle komme både en anden post om Deep Dream på psychedelia og en populær-artikel på nettet. For de der ikke er bekendt med hvad Deep Dream er, kan der læses mere her: http://disinfo.com/2015/07/google-deepd ... ychedelia/ , http://googleresearch.blogspot.co.uk/20 ... eural.html

Kort fortalt, er deep dream et neuralt netværk der bruges til billede identifikation. Google har lavet koden open source således at folk frit kan sende et billede gennem det neurale netværk og få et billede af hvad netværket "ser" på billedet.

D. 10. kom en Artikel omhandlende hvorfor billederne ser ud som de gør, der snævre sig ind på to faktorer. Dels at softwaren fungerer ved at:
Citat:
Deep Dream uses a machine vision system typically used to classify images that is tweaked so that it over-analyzes images until it sees objects that aren't "really there."

Og dels at softwaren "ser" hunde ansigter over det hele, fordi den i høj grad er trænet til at se netop hunde ansigter.

Det virker som en interessant parallel til den psykedeliske oplevelse, som objektivt i høj grad er en effekt af en mangel på filtrering af sensoriske input. Samt det, at de subjektive syner folk oplever - efter min og andres erfaring - typisk farves gennem deres egen opfattelse af verden - hvad de er "trænet" til at se.


Jeg aner ikke hvad det kan bruges til, men jeg synes det er ret interessant. Jeg har ikke set dette aspekt diskuteret andre steder. Hvis andre har tanker, så byd endeligt ind!

Iøvrigt er porno ret gru-vækkende, set gennem Deep Dream: http://motherboard.vice.com/read/what-c ... -porn-nsfw


Top
 Profil  
 
Indlæg: 14 jul 2015 02:20 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 4918
Hvad mener du med at den psykedeliske oplevelse er en mangel af filtrering af sensorisk, her visuelt, input? Er det ikke nærmere end anden filtrering, end vi typisk er vandt til? Eller mener du, at man bliver ringere i stand til at kategorisere/filtrere verden omkring os?

At den måde vi opfatter omverden er farvet af hvordan vi er vandt til, og hvordan vi kulturelt har lært, at opfatte omverden på, er vel næsten selvindlysende, men hvor programmet er programeret til at opfatte billedet som hundehoveder, er det noget mere komplekst og varierende hvad vi har oplevet og opfatter omverdenen som. Derfor er det også sværere at eftervise at det finder sådan sted. Lidt på samme måde som det er problematisk at kortligge hvor meget af en person, der er medfødt og hvor meget der skyldes oplevelser og de miljø-mæsige faktorer personen har været udsat for. Ingen perspektiver er ens, og ingen har haft den helt samme 'menneskelige oplevelse'.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 14 jul 2015 16:00 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 14 apr 2011 00:03
Indlæg: 1295
Absolut, jeg satte det utroligt sort/hvid op i min post for at undgå at skrive en væg af tekst på forhånd - det er jo alligevel blot tanker og opfattelser. Fedt at der kom lidt gang i tråden!

Selvfølgelig er den psykedeliske oplevelse meget mere kompleks end som så rent biologisk, men kogt ned, mener jeg at "mangel på filtrering" er en god måde at beskrive det på. Det mest unikke ved oplevelsen er i hvert fald for mig klart, at tanker og associationer flyder frit.
Dernæst finder jeg det interessant at farverne i begge tilfælde bliver disse "Tynd-lags interferens"-farver (Det har et navn, som jeg har glemt, og google åbenbart ikke har i de første par hits, men: https://en.wikipedia.org/wiki/Thin-film_interference). I begge tilfælde ret "unaturlige" farver, som generelt kun ses biologisk hos arthropoder. Jeg finder det derfor også specielt, at denne type farver er så gennemsyrende i både Deep Dream billeder og i den (min) psykedeliske oplevelse.

Samtidig føler jeg også den effekt, at jo længere og dybere jeg observere noget, jo mere levende, abstrakt og "syret" bliver det. Dette er jo komplet analogt til, at disse "trippy" billeder netop opstår fordi netværket over-analyserer et billede til der kun er de geometriske former tilbage der "giver mening". Afhængig af, hvilket filter man har på.


Det er komplet umuligt at eftervise noget som helst af det her. Det er også derfor jeg valgte at placere tråden under filosofi. Programmet er ikke som sådan programmeret til noget. Det er blevet vist hundrede af tusinder af billeder af hunde, og fået at vide ved hvert billede "Det her er en hund". Efter nok billeder, kan det genkende hunde i billeder.
Det er vel ret analogt til også mennesker. Har jeg kun set schæfere, genkender jeg måske ikke en gravhund som værende det samme dyr. Eller måske kunne jeg tro en ræv også var en gravhund. Det neurale netværk lære på samme måde som et menneske, ved at blive introduceret for oplysninger og få dem defineret.

At man aldrig har haft den samme oplevelse er selvfølgelig filosofisk rigtig, men er det ikke også en lidt overfladisk antagelse? På samme måde, som at et psykedelisk trip er forskelligt for alle, men alligevel følger det nogle ret standard mønstre.
Altså ingen oplever det samme, men sådan makroskopisk, er forskellen mellem oplevelserne måske ikke så stor. På samme måde er alle mennesker unikke og ingen oplever det samme, men vi er alligevel pokkers ens og meget få adskiller sig fra mængden.


Jeg ved ikke om jeg skriver på en måde, der får det til at lyde som om jeg har svar. Jeg har ingen, men gid jeg havde. :)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team