Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Chai https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=11027 |
Side 1 af 3 |
Forfatter: | Atratus [ 25 jul 2005 17:38 ] |
Titel: | Chai |
Har lige fået øjnene op for denne labre drik. Jeg købte noget chai blanding hos den gamle Te butik i Kronprinsensgade (Kbh) men jeg synes ikke at den er specielt god. ![]() Nogle gode råd? Hvor køber i jeres chai henne? Jeg vil have super chai nu! |
Forfatter: | Djohn Djohnson [ 25 jul 2005 17:57 ] |
Titel: | |
Du kan enten lave den selv, eller også kan jeg kun anbefale Kousmichoffs blanding. |
Forfatter: | Ringo Gringo [ 26 jul 2005 11:37 ] |
Titel: | |
Ringos Chai blend: 1 stk frisk ingefær (på størelse med en tommelfinger) 5-15 stænger Hel Kanel (afhænger af størrelsen) Hel Kardemomme (så meget der kan være i "hulningen" af din hånd) Nelliker (ca lige så mange som Kardemomme) 2-3 lauerbær blade 1 spsk. hele sorte peber korn (pas på med at komme for mange i) Sort Té (gerne en god Cylon té) Sukker (mængden er en smags sag) 1 l. Sød Mælk 3/4 L. Vand -------- Fyld vandet i en gryde ![]() Skræl og snit ingerfæren i små strimler Knus Kardemomme frøene og Kanelen i en Morter (eller noget andet) kom alle krydderier undtagen té'en i vandet. Nu skal man så beslutte sig for om man vil ha' hurtig chai eller "super" chai... hvis man ønsker hurtig chai koger man vander og krydderier op ved høj temperatur tager gryden af når det koger, tilføjer té og venter til té'en har trukket i ca. 5 min så tilføjer man mælk og bringer det igen i kog ved høj temperatur og igen tager man gryden af venter 3 min og tilføjer sukker og bringer det i kog en sidste gang... disse 3 opkog giver hurtigt chai'en en "tyk" konsistens. (og er den normale "party" chai) hvis man derimod har god tid anbefaler jeg at man lader alle krydderier koge i ca. 1 time ved svag varme (5/6 hvis komfuret går til 12) umidelbart før det koger tilføjer man té, venter 5 min på at té'en har trukket, hvor efter man tilføjer mælken... her er det vigtigt at man rører i chai'en da der ikke er noget meget værre end brændt chai... endnu en gang bringes det i kog ved svag varme.... jo længere man lader det simre jo tykkere bliver konsistensen... til sidst tilføjer man sukker efter smag... hvis der ønskes pot/skunk/svamp eller andre spændende krydderier tilføjes disse sammen med krydderierne... dog kan det være lækkert at lade potten stå og simre et par timer inden i vand med et halvt glas mælk i... (mælke fedtet skulle gerne hjælpe med at binde thc'en til chaien...) nå held og lykke... chai blandinger er for amatørere... og ANIS hører ikke hjemme i chai! basta...;D |
Forfatter: | Foger [ 26 jul 2005 17:20 ] |
Titel: | |
Det ser satme godt ud ringo! ![]() Den skal jeg lige have prøvet!!! mvh Foger |
Forfatter: | Rapsej [ 26 jul 2005 17:33 ] |
Titel: | |
Tak for opskriften, Ringo, det burde jo næsten ligge i "Art", det her. ![]() |
Forfatter: | Djohn Djohnson [ 26 jul 2005 17:33 ] |
Titel: | |
Jep, den ser lækker ud, Ringo. Men jeg ville nu bruge en god Assam-te, men det er jo blot en smagssag. |
Forfatter: | Atratus [ 26 jul 2005 20:16 ] |
Titel: | |
![]() ![]() |
Forfatter: | noname [ 26 jul 2005 23:53 ] |
Titel: | |
Hvordan kan det være, at alle jer århushippier har så meget imod stjerneanis i chai? Personligt synes jeg det smager ganske udemærket og jeg bruger det som regel når jeg selv laver chai... |
Forfatter: | Odden [ 27 jul 2005 10:18 ] |
Titel: | |
Sikker på de ikke forvirrer det med anus? stjerneanus? ![]() |
Forfatter: | Ringo Gringo [ 27 jul 2005 10:47 ] |
Titel: | |
nu har jeg faktisk været i Indien... nÅ... og der nede får man IKKE anis i chai!!! Anis er et forfærdeligt dårligt krydderi der går bedst til Sambuca, ouzo og andre ting der skal skylles ned mens man holder sig for næsen. Det svarer lidt til at komme salt i chaien... lad være med det... |
Forfatter: | noname [ 27 jul 2005 10:54 ] |
Titel: | |
Hehe, jeg har skam også selv været i Indien men jeg må da indrømme, at jeg ikke lige kan huske, om der kom anis i chaien. Desuden skal man da ikke nødvendigvis gøre som alle andre gør det men som man selv har lyst til, feks putter jeg også gerne lidt chili i om vinteren, så varmer det så dejligt... @Odden: ![]() |
Forfatter: | Ringo Gringo [ 27 jul 2005 12:21 ] |
Titel: | |
@noname: du er mærkelig... direkte anderledes... måske kan du lide det... |
Forfatter: | noname [ 27 jul 2005 16:22 ] |
Titel: | |
Ringo Gringo skrev: @noname: du er mærkelig... direkte anderledes... måske kan du lide det... Hehe, det er du vist ikke den første der har påstået, og jeg afviser på ingen måde, at I ikke har ret. |
Forfatter: | Ðrumstick [ 28 jul 2005 13:49 ] |
Titel: | |
- Jeg synes, det er lidt sjovt, at denne post findes under "Art" ! Men okay, det er selvfølgelig også lidt af en kunst at lave den perfekte kop chai...! ![]() Jeg har kun smagt det én gang, opskriften lignede meget den, der står her i posten. Det var den vildeste oplevelse, jeg i mit liv har haft med cannabis; vi var 3, der drak et par kopper hver hjemmefra, og tog ud i naturen. Den tilstand vi kom i efter en times tid, varede flere timer og mindede om et psylocybin-trip! :twisted: Men det var vist også noget rigtig godt pot, der var blevet brugt + chai'en havde stået og simret i en 4 timers tid ved svag varme. Vil helt sikkert prøve det igen en dag, hvor jeg ikke skal noget de næste par efterfølgende dage!! Og jeg er helt enig: Anis er ganske enkelt et meget overvurderet krydderi. - hører kun hjemme i gammel dansk! - og slet ikke i chai! Tak for opskriften, Ringo. |
Forfatter: | Has Oak [ 28 jul 2005 13:52 ] |
Titel: | |
Mmmmh.. Ja, pot chai varer laaang tid.. ![]() |
Forfatter: | erusaerT [ 03 aug 2005 23:55 ] |
Titel: | |
Hvad er chai for noget? Sådan noget suppe eller hvad? Kan ikke forestille mig at skulle drikke noget, der minder om the, så længe der er ingefær i, ihvertfald. |
Forfatter: | Atratus [ 04 aug 2005 17:38 ] |
Titel: | |
Treasure skrev: Hvad er chai for noget? Sådan noget suppe eller hvad? Kan ikke forestille mig at skulle drikke noget, der minder om the, så længe der er ingefær i, ihvertfald. Det er noget krydret, meget mælket og lidt sød, indisk the som er blevet udbredt til hele verden stortset. Der er ikke rigtigt en difinitiv opskrift på det så det er svært at forklare. Det smager meget jule-agtigt pga. kardemommem, nellikerne og allehånden. Ingefær gør det helt fantastisk synes jeg! Se evt. http://www.odie.org/chai/ |
Forfatter: | -zoolog- [ 28 aug 2005 14:50 ] |
Titel: | |
Put stjerneanis i min chai, og se mig blive ked D= |
Forfatter: | Odden [ 06 maj 2006 10:21 ] |
Titel: | |
Nu har jeg prøvet opskriften en del gange, Ringos altså, og funderet og tænkt mig frem til den konklusion, gennem benhård diskursiv analyse, baseret på epistemologiske grundprincipper, og jeg er enig med Ringo: ANIS har INTET at gøre i chai! |
Forfatter: | Dr. Phibes [ 06 maj 2006 10:32 ] |
Titel: | |
Du er en wanker, Odden. Men jeg grinte da. |
Side 1 af 3 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |