Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Hash smør (til kage)
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=50966
Side 1 af 1

Forfatter:  yas queen [ 09 dec 2015 20:26 ]
Titel:  Hash smør (til kage)

Hej! Jeg har købt noget hash som jeg vil bruge i en kage. Jeg vil meget gerne undgå at gøre noget forkert.
Jeg har læst lidt rundt omkring, men jeg har virkelig brug for at få det skåret endnu mere ud i pap - trin for trin - hvordan laver jeg hash smør? Hvor mange g smør ca. pr. g hash? Skal jeg hakke det fint? Og jeg går ud fra, at det skal sies fra? Hvor længe skal det varmes? Jeg har et gaskomfur, der varmer MEGET - hvad skal jeg passe på med?
Jeg har sikkert flere spørgsmål - bare fortæl mig alt hvad I ved! :D

Forfatter:  Bubber [ 09 dec 2015 20:57 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Hvad for en slags kage vil du lave? Jeg vil anbefale af beregne x antal doser af 0.2 - 0.3 gram hash pr stykke/småkage. Så regner du bare op til en hel portion af den dej du vil lave. F.eks. en bradepande, du så skærer i 4x5 stykker = 20 doser = 5-6 gram hash. Du kan bare fryse ned hvis du ikke selv vil være bagt flere dage i træk.

Tag en gryde, pil din hash ud i små stykker, put den i gryden og tilsæt margarinen og vand nok til at dække et par cm af gryden. Kog det til hashen er opløst og lad det stå og køke af til margarinen er størknet på overfladen. Vandet smider du ud og margarinen bruger du i dejen, og så bager du bare kagerne.

Jeg plejer iøvrigt at lave havregrynskager, dem her: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=24191

Forfatter:  yas queen [ 09 dec 2015 21:59 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Tak for svar. Jeg tænker umiddelbart at lave en kage i en bradepande.
Bliver hashen helt opløst, sådan at der ikke ligger nogle stykker i magarinen?

Forfatter:  Rod [ 09 dec 2015 22:18 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Ja hashen bliver helt opløst og smørret får en brunlig farve. Skulle der ligge noget i magarinen er det i hvert fald ikke hash.

Forfatter:  yas queen [ 11 dec 2015 15:17 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Okay. Jamen, det virker jo nemt nok. Hvordan med varme? Skal der helst fyres godt op eller skal man passe på med at det får for meget?
Og skal det bare tages af pladen så snart det er smeltet sammen?

Forfatter:  Alf'n [ 11 dec 2015 16:09 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Jeg plejer at smelte smørren ved svag-jævn varme således at det ikke brænder på.
Men THC's struktur tåler ret meget varme før den brydes (157 grader celcius THC Wikipedia (tjek spalten i højre side med de kemiske egenskaber hvis du er i tvivl)), hvor selve klumpens binding/konsistens opløses omkring 50<gC<100.

De gange jeg har bagt, har jeg forberedt dejen, hældt den varme cannabutter i, og pisket den ud.
Jeg har også haft erstattet den neutrale smør med den varme cannabutter, da det godt kan blive redt fedtet og delvist kvalmende og nær-flydede, men det afhænger vel i sidste ende af ens kage præferencer.
- Og begge dele har virket fortræffeligt.


Årsagen til man anvender fedt/protein til at opløse THC er at den binder 97-99% af strukturen til proteinet, halveringstiden for oral dosering er 25-36 timer.
Ikke at det er relevant, men ja.

Forfatter:  yas queen [ 11 dec 2015 17:01 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Okay, tak. :) jeg havde bare læst et sted, at det var godt at lade det stå og varme i en time eller sådan noget, men det er så ikke nødvendigt?

Forfatter:  Farmand [ 11 dec 2015 17:25 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Et andet lille fif som de færreste kender til, er at tilsætte soja lecithin granulat til ens smør/olie.

Jeg har ikke selv prøvet det endnu da jeg ikke har lavet cannabutter længe men stort set alle som har prøvet det siger at det skulle potentiere smørret og virkningen skulle også være kortere tid om at indtræffe.
Derudover, så skulle det hjælpe til med at gøre blandingen mere homogen og der er endda nogle som snakker om at ens tolerance overfor Cannabinoiderne er længere tid om at stige hvis man har soja lecithin i blandingen end ellers men da jeg ikke har set noget videnskabeligt belæg for denne påstand så vil jeg indtil videre stille mig ret kritisk over for denne påstand.

Hvis du bruger smør, så husk at bruge ægte smør og ikke kærgården, da denne har en højere fedt procent.

Jeg plejer dog altid selv at bruge kokosolie, det er langt dyrere men bedre for kroppen og fedt procenten kan ikke blive højere (det er rent fedt) - jeg mindes desuden at huske noget om at Cannabinoiderne er mere opløselige i mættet fedt end umættet, hvilket igen kan bruges som argument for kokosolie, men den påstand vil jeg ikke hænges op på da det er længe siden at jeg satte mig ind i hvordan man laver Cannabis klar til oralt indtag så det kan være at jeg husker forkert. Du kan jo Google efter hvis det er og smide svaret herinde ;)

Citat:
jeg havde bare læst et sted, at det var godt at lade det stå og varme i en time eller sådan noget, men det er så ikke nødvendigt?


Det kommer an på hvor længe det tager for Cannabis produktet at blive fuldstændigt opløst i fedtstoffet samt i hvor høj grad decarboxylering har fundet sted. Hvis du feks bruger skud som allerede er blevet brugt på en vaporizer, så har decarboxylerings processen allerede fundet sted men hvis du bruger friske skud så er det en anden snak. Jeg vil tro at det meste hash er decarboxyleret når du får det og at det ikke tager særligt længe at opløse det.

Jeg tør dog ikke at komme med specifikke tidsrammer, så du må lige hænge på indtil at der kommer en forbi som kan belyse den del for dig.

Forfatter:  Limpomaden [ 25 jan 2022 03:31 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Citat:
Et andet lille fif som de færreste kender til, er at tilsætte soja lecithin granulat til ens smør/olie.


Er der nogen der har nogle kvalificeret bud på hvorvidt det her har noget evidens bag sig? Har google'd som en madman og finder kun sider der sige det samme, uden at have nogle legit validering bag sig, men kan se en del hardheads sværger ved det. HALP

Forfatter:  fkn taxamike [ 25 jan 2022 12:41 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Det kan have noget at gøre med at det indeholder mange umættede fedtsyrer, og er et granulat så det er nemt at blande i smør. Idk.

Forfatter:  Steve Holt! [ 25 jan 2022 14:52 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Læbepomaden skrev:
Citat:
Et andet lille fif som de færreste kender til, er at tilsætte soja lecithin granulat til ens smør/olie.


Er der nogen der har nogle kvalificeret bud på hvorvidt det her har noget evidens bag sig? Har google'd som en madman og finder kun sider der sige det samme, uden at have nogle legit validering bag sig, men kan se en del hardheads sværger ved det. HALP


https://nationallecithin.com/2021/07/ho ... le-making/

https://www.royalqueenseeds.com/blog-le ... ed-it-n655

https://wayofleaf.com/blog/lecithin-in-cannabis-edibles

https://cannigma.com/recipes/lecithin-in-edibles/

https://bloommedicinals.com/cannabis-ed ... s-edibles/

https://emilykylenutrition.com/lecithin ... s-edibles/

Forfatter:  Limpomaden [ 25 jan 2022 15:11 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

De siger er at det er godt til emulgering i slik og kager, så man sikre sig en jævn dosering i alle stykker. Men at det øger optagelsen af THC, uden at gå i dybden i hvordan på nogle måde synes jeg er lidt hmmm... Men ja, har læst den første side af google igennem :mrgreen:

Fks. https://nationallecithin.com/2021/07/ho ... le-making/

"Lecithin is a phospholipid that helps it increase the potency and effects of the ingested cannabinoids. By increasing the bioavailability of THC to the body, your body can absorb it better and have a lasting effect."

Faldte til gengæld over den her: https://www.healthline.com/health/lecit ... might-work

"In food, lecithin works as a fat emulsifier. This means that it breaks down and evenly disperses fats and oils, which keeps food blended and smoothly textured. For this reason, some people have theorized that lecithin may support rapid lipid metabolism and fat breakdown in humans.

Lecithin may break down fat into small molecules, which can then turn into fatty acids that the body easily burns off as energy. This theory, while intriguing, hasn’t been vigorously tested or proven."

Lyder vel meget plausibelt, men KK VIDENSKAB...

Forfatter:  spaffeh [ 25 jan 2022 15:31 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

DER ER JO KUN EN MÅDE AT FINDE UD AF DET PÅ SØDE VEN

Forfatter:  Fso [ 25 jan 2022 16:13 ]
Titel:  Re: Hash smør (til kage)

Vi vil ha kage!!

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/