Jeg ryger næsten kun bong (laver i hvert falde kun mix til bong) Og jeg gør det i en gryde, og har efterhånden lært hvordan man får lavet sig en utroligt god mix, og vil lige dele "opskriften" med dig/jer hvis i skulle have lyst til at prøve. Jeg laver min "opskrift" meget detaljeret, hvis der nu skulle være helt nybegyndere, der ikke har beskæftiget sig med dette før:
1. Påbegynd opvarming af en gryde (ca. på 8/12), og find den mænge tobak og tjald du skal bruge. (Personlig bruger jeg 2 smøger, til 1 g standart + 10% (D.v.s. at skal jeg riste 4 smøger, tager jeg 2,2 g tjald, skal jeg riste 10 smøger, bruger jeg 5,5 osv.) Dette lyder måske lidt kombliseret i starten, men det er det slet ikke.)
2. Put din klump tjald kort tid i microbølgeovnen (OBS den må ikke begynde at syde, eller lugte kraftigt!!!) til den bliver lidt blød, og tag derefter en grinder (har man ikke en, anbefales det kraftigt at få en, da den gør arbjedet meget lettere) og smuldre tjalden, til klumben er næsten ren pulver (har du god kvalitet hash, så kan det ikke smuldres til pulver, men smuldre det da så meget som muligt). Kom herefter det smuldrede tjald i den skål/bakke ell. du vil have din mix i til sidst
3. Skrug nu varmen op på max. Tag al tobakken ud af smøgerne, og ligger samlet et sted (put ikke tobakken fra en smøg i af gangen, da tobakken fra den første smæg, vil blive mere ristet end tobakken fra den sidste) Hvis du vil være ekstra omhyggelig, kan du også tage en større grinder, eller evt. en pasillehakker ell. og så grinder all din tobak, så dette bliver helt fint. Dette gør at store tobakstykker bliver kværnet, og al tobakken vil blive stort set lige hurtigt ristet. (dette er kun hvis man vil lave en ekstra god mix, og gider bruge tiden på dette)
4. Tag så al din (evt. grindet) tobak, og smid i den foropvarmede gryde. Nu kommer det vigtigste, for her kan det gå galt for mange nybegyndere, og man kan nemt komme til at riste tobakken for lidt, eller brænde den på (især hvis tobakken også er grindet). Lad gryden stå på kogepladen til tobakken begynder at ryge en del (Jo flere smøger der er i gryden, jo mere skal den ryge), og når du syntes den ryger tilstrækkeligt, løfter du gryden op og ned, og fra side til side (pas på tobakken ikke falder ud). Vent til tobakken næsten ikke rygfer længere, sæt så gryden på, og gentag dette til tobakken har en brunlig farve. --(En standart/begynder-måde at vide på om den er færdig, er ved at tage gryden foran din næse og øjne, og så lugte. Sviger det i næsten og øjnene, er det tegn på der stadig er nikotin i tobakken, og fortset derfor.) Det burde ikke tage mere end 5 min. fra tobakken er i gryden, til den er ude.
5. Når tobakken er færdigristet, slukke du kogepladen, og putter tobakken over i den beholder du havde dit grindet tjald i, og sætter gryden tilbage på den slukkede kogeplade. Imens tobakken er varm, presser, klemmer, og maser du det sammen med tjalden. Tag herefter mixen, put den i (den stadig varme gryde) i meget kort tid, til den er varm igen, og pres det så sammen igen.
6. Ryg, ryg, ryg, og ryg igen

Håber den kunne bruges, hvis du gad læse det hele?

hehe. Hvis det skal føles ekstra godt, så ren dit hovede og bongen, og put en masse is i bongen s den er meget kold.
Fortsat god ryger, M.v.h Coach