Det er ikke tilladt at diskutere prisen, men du kan få et par råd med til hvordan man kan se om kvaliteten er ok så man i det mindste ikke bliver snydt på det område.
Først og fremmest skal det være tørret og curet/fermenteret ordentligt for at give en god rygeoplevelse og en god duft og smag. Meget af det der sælges på staden er fx slet ikke fermenteret ordentligt da de satser på at få det på markedet hurtigt. Tegn på at det ikke er tørret/fermenteret ordentligt kan fx være at det er mere grønt end normalt hvilket kan tyde på at klorofylen i det ikke er ordentligt nedbrudt endnu - det sker over tid når planten er tørret og hvis der stadig er for meget af det i skunken smager den harskt. Det er også en god ide at føle på det, hvis det ikke er helt knastørt og efterlader "støv" på ens fingre efter at man har haft det oppe kan det også være tørret for kort tid. Husk altid at se på farven på pistillerne, hvis de er blevet lidt mørke i det har planten fået lov at stå og blomstre i lang tid og hvis de er helt lyse har den ikke fået helt så lang tid - planter der får lov at blomstre længere får typisk en lidt kraftigere og tungere virkning. Det kan dog være svært at bedømme pistillerne ordentligt uden et lille mikroskop, de håndholdte er ok til det. Når man først har prøvet dårligt og godt fermenteret skunk synes jeg også godt man kan bruge lugtesansen til at bedømme med, men det kræver lidt øvelse og det er svært at definere hvad man skal gå efter på det punkt da det er individuelt fra person til person hvordan de reagerer/"smager" forskellige dufte. Men lykke til da.
|