InnerNetExplorer skrev:
Hej Rubberlizard, spændnende med bynke-øl? Er det som i alm. øl brygget på malt og så gråbynke som urt?
Jep.
Jeg gik ud fra en irsk rød ale (sådan efter hvad jeg kunne huske uden at gide slå de faktiske forhold op) og tilsatte lidt andre småting for at gøre den lidt mere spændende og "middelalder-agtig".
Her kommer den opskrift jeg brugte til 20L:
Malt:
4,00 kg Pale ale malt (5,9 EBC)
0,25 kg Caramunich Malt (110,3 EBC)
0,10 kg Diastic Barley (5,0 EBC)
0,10 kg Ristet byg (591,0 EBC)
0,10 kg Røgmalt (17,7 EBC)
0,10 kg Hvedemalt (3,9 EBC)
Bitterurter og andet
25g East Kent Goldings [4,60 %] (60 min) 13,3 IBU
50g Bynke (blade og blomster) (30 min)
5g klar-urt (10 min)
Gær
1 pakke SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33)
Mæskede ved 67 grader celsius i 90 minutter, og gærede ved kølig stuetemperatur i lidt over en måned. Stak ikke om, af tidspres og mangel på beholdere.
Fik en OG på 1056 og FG: 1019.
(alkoholberegning er formlen (OG-FG)*0,132)
Så 4,82%.
Bynken gav en tydeligt smag, der var klart anderledes end humle, men ikke ubehagelig. Den minder meget om malurt, men ikke så skarp (personligt synes jeg de giver en svag antydning af lakrids, dog uden nogen sødme)