Har selv lavet det på flere forskellige måder, men har fundet frem til (som flere nævner) at det er optimalt at opløse tjalden i smeltet margarine/smør, gerne 1-1.5 deciliter, på svag varme så der ikke er noget der brænder på. Brug gerne en spiseske og et lille piskeris når du blander tjald og smør så du er sikker på der ikke er små klumper tilbage.
Syntes det er rart at undgå "smulderet" som faktisk ligner peber i ens kakao.
Min metode:
1. Nuldrer dit tjald så fint som muligt og undgå at varme det for meget med lighter hvis muligt.
2. Smelt smør/margarine ved svag varme. Ca. 1 deciliter per person.
3. Smelt chokolade i et vandbad og hold det flydende. Jeg vil anbefale at bruge "madlavnings chokolade". Altså de der plader i gennemsigtig plastik.
4. Bland chokoladen oveni det smeltede smør og hold det på middelvarme (maks!) og rør godt og grundigt rundt i det - gerne med piskeris, ligesom når du laver en sovs. Tilsæt samtidigt mælk, ca. 0.25 liter per person og husk at rør i det hele tiden mens du varmer mælken roligt op. Et lille tip er at tilføje lidt mælk af gangen så det bliver varmet og blandet bedst muligt.
5. Servér og nyd det

Det der ofte gør at det smager "mindre" godt er at tjalden ikke er blevet smeltet og blandet ordentligt og derfor efterlader grums som sætter sig i spiserøret. Dog forsvinder det, men smagen kan godt hænge ved længere. I kan både drikke lidt mælk til ved siden af men også putte et par frisk plukkede mynteblade i et par minutter inden der bliver hældt i koppen.
Så får det lidt en smag af After Eight og fjerner noget fokus fra den kradse eller grumme smag man kan være uheldig med.
Husk også ikke at spise jer mætte inden i drikker. Noget let og sund mad er altid lækkert, evt. lidt salat med dressing - og så smager det ellers bare dejligt

Held og lykke og giv besked hvis der er andet vi kan hjælpe med

Gid det var mig der kunne lave kakao i dag :/
Mvh.